April 17, 2014

::PMS::


Pernah alami situasi mcm ni??
Yang perempuan harus lah khennn...
Kalau yang tak pernah tu, BERSYUKUR lah anda...

Sebab ape??

Sebab.. ade orang kata.. Sakit period ni, lagi sakit dari nak beranak...
Hurmmm.. tp bagi akak, sakit veranak teda apa yg boleh disamakan..
SAKIT WOIII!!!!

Dulu.. masa zaman hanak hekan dara meletop2 mcm zena zeng...
Masa tu memang lah hakak menggigil  kesakitan bila tiap kali period.. 
APA PON TAK BOLEH!!!
berdiri tak kena...
duduk tak kena...
tido tak kena...
mandi tak basah.. 
tido tak lena...
OK TAKDE KAITAN..


Berguling-guling lah sana kau...
Tuam perut.. makan penadol berpapan papan...
Segala mcm dah akak telan..
tapi sakit nyer kejap jer.. 
Bulan depan merana lagi se round!

Orang kata, lepas bersalin hilang lah sakit senggugut segala ni..
Hurmm.. itu orang.. bukak hakak kau ni....
Sakit seropa tu jugak!
Dah kawen ni, org suh telan jamu tu, akak telan.. 
Makan jamu ni dik, ilang senggugut.. hakak kau telan.. 
Tapi.. HAROMMMM!!! 
SAMA JUGAK!!!

Sampai lah akak jumpa dgn JAMU SUSUK DARA ni...
Bukan lama pon, setahun lebih yang lepas jer...
ALHAMDULILLAH....
hilang terus senggugut akak ni dik... Dah setahun lebih dah haa.. Alhamdulillah...
Cuma bila tak makan atau 'langgar pantang' jadi lah sekejap2..
tp tak teruk mcm dulu dah laa...

Lillahita'ala hakak cakap...
Niat nak beli Jamu Susuk Dara ni, sebab nak rawat senggugut jer...
Tak sangka pulak boleh terjebak dgn menjual..
Sebab ape akak nak jual JSD ni? 
Sebab akak nak BANTU.. Tolong kawan2 wanita yang lain.. yang ada masalah sama.. atau lebih kurang sama dgn hakak...
Sebab hakak serasi dgn JSD... ALHAMDULILLAH...

2 produk jer yang akak amalkan utk rawat masalah senggugut akak ni..











2) COKLAT LOVE HABIBI (CLH)


kira nya ade 2 option laa.. kalo JAD tu dah kehabisan stok.. akak akan continue dgn CLH.. 
Tapi, ade beza antara 2 benda tu yer.. 
JAD ade fungsi bagi ketat2.. mantap2...
CLH takde fungsi nak ketat2 tu.. Tapi ade fungsi nak naikkan syahwat...

Setengah orang serasi dgn JAD.. setengah orang serasi bersama CLH.. 
Ikut pada penerimaan badan seseorang...
Kalau nak makan, salah satu lah yer.. jangan amik 2,2 skali...
Sebab Jamu kan panas.. skang ni pon musim panas.. kena banyak minum air..

Memula dulu akak amik dos serius, 2 biji pagi, 2 biji malam... Memang kena maintain utk 3 ke 4 botol selama 3 bulan.. After that, period dah ok, senggugut dah hilang, akak hanya maintain, 1 biji pagi, 1 biji malam...
Now, akak cuma amik 1 biji sehari jer. Tu pon waktu malam..
Alhamdulillah... akak serasi dgn Jamu Susuk Dara...

Kalau ade yang nak mencuba, nak merawat masalah, boleh pm akak personally..
Watsep boleh..
FB pon boleh...
InsyaAllah.. akak akan cuba bantu mana yang termampu...



No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini