April 1, 2014

::FARAJ BUSUK::


PUNCA FARAJ BERBAU BUSUK

PENTING!!! 
MESTI BACA!!

Bau faraj perempuan biasanya berbau seperti rumput kering yang lembab dan mungkin juga ada bau peluh kering.
Apabila faraj dibersih dengan menggunakan pencuci intim wanita yang sesuai dengan tahap keasidan semulajadi faraj dan sesuai dengan faraj semua bau ini hilang. Pencuci intiman "Cool Medicated Feminine Wash" dari Jamu Susuk Dara adalah antara pencuci intim yang sesuai kerana ianya CECAIR BERUBAT yg mampu merawat keputihan dan kegatalan pd faraj wanita.

Faraj boleh berbau secara semula jadi terutamanya jika baru lepas haid. Ini kerana bekas tisu dari lampin wanita boleh menyebabkan tindak balas bakteria yang menyebabkan bau tersebut.

Begitu juga dengan pemakaian panty liner yang boleh menyebabkan pengaliran udara di sekitar faraj kurang seterusnya akan menggalakkan tindak balas bakteria terutamanya jika kawasan tersebut lembab atau berpeluh. Tetapi, bau tersebut akan berkurangan apabila tindak balas bakteria reda.

Faraj wanita juga boleh berbau seperti makanan atau minuman yang diambil mereka lebih-lebih lagi jika makanan tersebut berbau kuat. Contohnya jika wanita itu minum air mawar (ros), faraj wanita boleh berbau seperti mawar dan jika makan durian boleh berbau seperti durian.

Bau busuk atau bau yang tidak normal pada faraj juga boleh berlaku sekiranya ada jangkitan. Tanda-tanda jangkitan seperti keputihan atau pengeluaran lelehan faraj yang berlebihan dan berwarna luar biasa seperti kuning hijau, putih dan kelabu.

Jangkitan boleh berpunca dari faraj yang tercemar oleh lubang najis atau lubang kencing atau jari yang kotor yang memegang faraj. Jika berlaku jangkitan kulat, keputihan berwarna putih dan kelabu akan terhasil.

Jika berlaku keadaan-keadaan seperti ini, eloklah berjumpa dengan doktor. Biasanya doktor akan melakukan ujian cecair faraj bagi mengesan punca bau dan seterusnya memberi rawatan sewajarnya..

Jika anda ingin mencuba produk dari Jamu Susuk Dara bagi mengatasi masalah Faraj Berbau.. Boleh SMS/Whatsapp Cek Lala 0124004963 Atau terus inbox Jamu Susuk Dara Utara

:: so ladies..jagalah pemakanan dan rawat lah keintiman anda sebaik2nya ::

No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini