April 15, 2014

::ANAK DARA CEK LALA::

Assalamualaikum...

Lama tak cerita pasal anak2 Cek Lala kan??
Dulu² selalu la sangat menempel citer pasal drg.. MACAM-MACAM!!!
Masa kecik.. dgn peel budak kecik nyer...
Dah besar ni... Peel nyer lain pulakk...

Ni nak citer pasal Anak Dara ibu nan sorang ni...
Dulu masa kekecik.. mek ni lah paling byk ragam... macam2 hal...
dah besar ni.. alhamdulillah...
ade jugak tpt bergantung harap.. nak suh buat ape2 tu, so far ok laaa.. 
Paling dia suka.. tolong ibu masak!!
Sebab dia memang suka main masak2.. so dia nak praktik kan lah imaginasi dia tu dgn realiti...
Bab potong sayur, dah expert dah... bagi jer,
"nah! kakak buat ni.. "
"Ok ibu!!!"
hehhehe.. sonang kojo den!!

Ok.. nih arini nak citer pasal dia masuk pertandingan Action Song sekolah rendah peringkat daerah... Sebenarnya banyak lagi pertandingan.. ape ke nama aktiviti tu.. Pertandingan Ko-Kurikulum Sek. Rendah ke ape tah.. lebih kurang laaa.. tak igt dah pon.. 

Dah sebulan mek tu dok berlatih kat sekolah.. so, arini lah pertandingan nyer... 
Betapa excited nya anak ibu ni kan.. sampaikan dia sakit mata, doc bagi mc 3 ari kau! dia cuti sehari jer... esok nyer dah pegi sekolah.. mata dah baik dia kata.. padahal, takmo ketinggalan latihan action song tu.. (kalo type ni, blh sebut dgn betul. kalo bercakap, nak pulak ckp lelaju, action song tu udah jadi ESYEN SHONG! kikikikikiki....)



Pagi ni, DIA BANGUN DULU!...
Awal pagi dah kejutkan ibu tau.. (padahal ibu yg tak sedor! Eh! dah sedar dah.. tp pejam balik.. hihi..)
Ibu suh dia mandi.. siap2.. sementara ibu nak mandi n nak solat subuh gajah. 

Dah sesiap sume.. gigih pulak memekap pepagi butooo...
Cikgu nyer suruh!!
Kang kalo nak mekap kat sekolah.. kena dtg awal..
xpe lah.. meh ibu mekap...
Mekap ibu... haruslah gaya ibu khenn.... hehhehe...


Pastu ibu tgk mcm plain plak sume dh pink!! (peminat tegar pink minah ni...)
Suh dia sarapan dulu.. lps sarapan, ibu calit liptik merah ang ang kat dia.. 
Haaa!! baru nampak ok sket,....
Tapi tak sempat nak amik gambo.. nak nak kluar umah dah.. dlm keta, ibu dok bagi amanat mcm2.. hehehe... Biasalah kan ibu.... :-p

OK sayang!!!
Ibu hope u having fun today!
Ibu tau.. anak ibu sangat lah suka bab² ni.. (sebab dah dari kecik dok tgk ibu nyer menggedis atas pentas.. )
Menang atau kalah, ibu tak kesah.. yang penting kakak Happy n amik pengalaman... (baru darjah 3 kot...)
Ibu akan sokong ape jer yang kakak suka...

I LOVE U, BABY!!!

No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini