September 6, 2011

::CERITA SEBELUM RAYA::

Ade yg ternanti-nanti cerita raya ku??

AAAAPAAAAAA!!!!??
TAKDAKKKK???

ok takpe... ku pasrahhhhhh.. #_#

ku tempek gambar sudah....
sentap dgn koram sume..... HUH!

 Sebelum balik kek kampung berhari raya, aktiviti membaking kek order dari jiran tetangga menangga ...sepanjang hari.. 
Jumaat keje separuh hari (yang dibuat sendiri sesuka hati hanya setahun skali... ^__^ )
Jumaat yang malas mahu memasak sudah.. Mood mau balik kampung.. Tapi baju-baju belum siap packing! Malas masak sebab malas mau kotorkan sinki... Ajak En.Lucky berbuka diluar... 
Hari tu jugak, snak bujang ku telah mendapat demam... melepek jer beliau dirumah....



Terserlah kekurusan nyer... Sian betul!!! 

 Ni masa kat kedai makan.. tak larat sangat2 katanya...


Kakak yang tak sabar nak tunggu nasi putih sama tomyam idaman.. Gigi susu belum patah, tapi sudah tumbuh gigi kekal kat bawah.. Esok mesti susunan gigi awak dah tak cantik kakak....

Punyalah lambat nyer nak tunggu makanan berbuka sampai, Adik siap lena seround atas Papa... Kedai ni kalau bulan posa, kena order dulu kalo nak datang.. Kalo dah dtg baru order, alamat nyer, org dah bukak posa 15 menet, baru korang dpt makan...
Begitulah adanya kami dihari kejadian... Lucky aku dah buat muka kelat sebab dok tgk org dtg, duduk kejap, makanan pon sampai.. Yang kami ni, mai pukul 6.30 ptg.. dekat pukul 8 baru dpt makan. Nasib la air dia hantar tepat2 time azan maghrib.. Kalo tak, memang aku PANGKAH itu kedai!!

Nasi putih + tomyam campur + ikan kembung masak cili + telur bistik

Itu jer pon... 
Nasib baik adik mau makan.. sepinggan nasi abis dia makan.. 
Maybe sebab dia lapar sangat kot... Siang tu, aku bz kat buat kek, dua beradik ni, makan roti jer.. hehhe.. Zalim betul aku kan? Kakak pon licin sepinggan nasi, siap amik nasi aku sikit tambah...

Ok dah.. tak yah citer panjang2...
Itu citer BASI sudah!!!!

OKEYBAI!


No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini