April 29, 2011

::OH HUJAN!::

Hajat dihati nak "fly" ke Kemboja pagi ni...
Flight 2 kali seminggu... tapi Jumaat jugak menjadi pilihan...
Tapi apakan daya....
Oh Hujan telah membatalkan niat dan terus flight pon delay....

::HAjat::

Bumbung basah....
Silling makmal bocor...
Silling umah pon bocor...
Tapi aku tetap jugak nak 'bocor' kan poket pegi ke Kemboja...
Apakan daya, Oh Hujan telah menyelamatkan kebocoran poket aku minggu ni....

Apam Pokodot terus menjadi igauan setiap malam...
Sampaikan aku dah pon mendapat sakit belakang dan tengkuk....
Ini order sepatutnya 100 biji untuk hari ni. Nak bawak balik terengganu katanya...
Tapi org tu tak jadi plak nak balik minggu ni... Suh simpan sampai  minggu depan... Boleh ke???

Entah lah... Tak penah lah pulak aku simpan Apam Pokodot ni sampai seminggu...
Then aku cakap, minggu depan mu nak balik ganu, aku buat lain...
Ini aku nak jamu kat orang malam ni...
Malam ni aku ade Liga Payday Bowling. Aku nak bawak ke bowling alley, nak suh depa makan sambil baling bola bowling. Jgn plak korang silap baling apam pokodot aku plak! Haa.. mmg saja nak cari pasal la tu kan...
Tapi Budak Ganu tu tetap nak bayo kat aku... Aku amik la 20 hengget jer.. dah nak bayar jugak kan.... Buat modal beli pewarna apam... hehheheh...

Oh Hujan, 
Kau menyebabkan apam aku sejuk kedinginan dalam bilik ni... 
tapi sedap jugak makan apam sejuk2 ni...
Nyummmmmmmmm!!!!



4 comments:

Me said...

hahahhaha (suko eden gelakkan ekau hihihi...) nak fly ye.. p kemboja... next week masih ada la... hahahhaha

Amiizaa2001 said...

cayalah ila.....dah blh bukak kedai kek nie:)

.::CeK LaLa::. said...

@ME:
jom dis week! Kita bocor kan poket kita! hehhe

.::CeK LaLa::. said...

@Amiizaa2001:
Belom la sampai tahap tu mieja... aku ni masih anak didik lagi.. heheh

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini