February 23, 2011

::PHOTO THEATER FB YG ANNOYING::

CAKK!!!

hehe!!
lama tak senggol senggolan di sini ahh!!
Prestasi perasaan agak kurang stabil 2,3 minggu kebelakangan..
Tapi aku rajin plak moncol difesbuk durjana itu...
Takde buat ape pon.. tengok2.. selak2.. baca-baca... komen2.. romen2.. eh?

Kalau korang adalah pelayar fesbuk durjana yang tegar, mesti dah tahu kan pasal photo theater yang skang pasti view bila setiap kali korang nak tgk photo2 dalam fesbuk tu kan??

mcm ini lah rupe nyer...

pada korang agak-agak mcm annoying tak??
Bagi aku SANGAT annoying tau!!! Tak syuker!! DISLIKE!!
Dia mcm paksa-paksa plak org suh tgk gambar tu...
Bagi tenet yang melaju, laju lah pic tu load... tapi, bagi yg pakai berukyangadegroupband memang hazabedah lah nak view satu-satu pic tu wey....

Aku dapat tips, kalo nak ilangkan photo theater ni, kena klik refresh then dia akan view photo mcm biasa. Tapi, kalo dah setiap kali nak view, setiap kali tu jugak nak kena refresh, agak menyusahkan jugak... betul??
Lagi satu, boleh jugak klik F5 pada keyboard.. (eh! F5 tu bukan ke fungsi utk refresh?) haha!
Dan lagi satu tips, cer tengok dekat mouse kamu org, ade tak butang scroll mcm roda yg kat tengah tu?? Hah... klik skali kat roda tu, gambar akan kluar pada new tab dan skaligus akan bertukar kepada view yang biasa...

Tapi, aku dah jumpa unscript untuk pada yang tak suka view photo theater dalam fesbuk.
So, jom kita buat magik!!!
Wahhhh!! Magik gitu kannn....

Okeh.. 
ini tips untuk pengguna si serigala comel, firefox!
Untuk pakai unscript tu, korang kena add-on dulu monyet comel (Gressmonkey) ni dulu. Pada yang dah ada, tak perlu la nak install dah.. 
Kalo dah install, pastikan muka monyet kat bawah kanan Firefox tu ade kaler. Kalau tak ada kaler maknanya monyet comel tu belum On lagi laa... Klik kat muka monyet tu untuk On. Klik lagi kalo nak Off.
Ok! dah siap??
Kalo dah.. boleh laa install Facebook Photo Theater Killer ni.. Dah install ape sume, restart bali firefox then login facebook balik, pastu klik view la mana-mana pic dan saksikan magik nyaa!! haha!

Hah! itu untuk pengguna Firefox.. Untuk pengguna Google Chorme macam aku ni, tak yah susah2 nak carik muka monyet ka, beruk makyeh ka, tak payah!!
Cuma perlu install script Facebook Photo Theater Killer tu jer.. Then boleh terus pakai...
Hah! Magik tak???

Kalo untuk browser lain, tok guru tak ajar lagi... hehhehe... Tapi kalo korang enjoy dengan wajah baru facebook skang, teruskan.. takde masalah.. tak perlu nak install script tu sume.. Ok!!



**Credit boleh diberi pada Miss Ah Moi**




3 comments:

mya said...

wah informasi bagus nie..
akak pun tak sker gak view photo baru fb nie.. cam pening..

Amoi said...

thanks for linkback

:D

ieda said...

haa perasan jugak nie ..
sib baik akak bukan pengguna tegar FB ekekekek

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini