January 12, 2011

::MAKA AKAN BERMULA LAH...::

Setelah di update kat merata-rata..
Tak cukup sms aku, msg lagi kat fb chat...
Masih lagi meluahkan rasa hati..
"kolestrol ayg 6.3! huhuh! kena kurangkan makan seafood lah.." [tahu takpe!]
"lepas ni kena start berjalan la dlm usm" [jgn ckp jer yang.. buat tau!]
"balik ni nak kena beli oat lah.." [ok beli.. ibu nk tgk bape lama oat tu akan bertahan..]
hehehheh... keji kan dpt vini mcm aku ni?
Lansung tak beri pendapatan ape2... hik hik hik
Pastu aku tgk ade pulak status kat ym dia...
 Whoaaaaaaaa!!!
betul-betul memberi impak ni...

Memang lately Lucky aku ni asek lah dok penin2...
aku pon tatau nak ckp mcm mana.. bagi ubat..tido..  lega.. bangun... penin lagi...
Sudah nyer, aku suruh jer dia pegi check darah kat klinik USM...
Itu yang dia pegi check.. dapat result, terus sms aku...

Memang Lucky aku ni penggemar seafood yang tegar...
sama macam anak dara dia sorang tu...
Itu pon aku kontrol tau!!
Kalo ikutkan cek mek tu, hari2 nak makan siput sedut tu.. hari-hari nak makan udang... 
Memang makanan kat umah, aku yang control.. masak-masak ape sume memang aku yang sedia kan.. Takde lah masa aku nak tanya sorang2 nak makan ape.. nak makan ape... 
Ape aku masak, MAKAN!!!
Tak mo MAKAN, kau punya pasal!!
Melapar lah kau situuuu!!
Kejisss kan??
Tapi.... itu lah...
Aku balik keja.. fenattt... lagi mau melayan kerenah sorang2 nak makan itu.. nak makan ini.. heshhhhh!! Soriiiiiiiiiiiiiiiii naik loriiiiiiiiiiiiii laaaaaaaa......
Tapi kalo hari minggu OK.. hari keja NO!!!

So, malam tadi... 
"malam ni kita makan makaroni sup aje ok!!"

taraaaaaaaaaaaaaaaa!!
Pakat habis licin sorang semangkuk... 

Malam ni???
Apa menu diet??






1 comment:

adha said...

ala ari keja memang la.. kuasa nk melayan tekak sorg2...

aku ni pakkal je dok asing.. seminggu sekali kena la serve makan sedap2..

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini