December 1, 2010

::MASIH MENCARI AKTIVITI::

Cek LaLa korang baru lepas siapkan SKT / LPP.. 
Jangan sesekali kamu orang meniru kerjaan last minit kayak gue!
Tapi gue suka!
Sebab lagi last minit, lagi banyak ide ide nyaa... hehehhe

Sebenarnya nak bagi tahu..
minggu depan 6 - 10 Disember, hari cuti-cutian aku bersama hanak-hanak tersayang!!
rindu betul kat bebudak berdua tu... Tak sabar nak balik kampung minggu ni!
Aku sunyi kat rumah... takde geng nak ajak gaduh!!
Selalu tu, ade jer benda aku nak sakat dorang!

Jadi nya, next week aku kena penuhkan agenda dengan anak-anak...
Dah janji dengan dorang nak bawak jalan-jalan ke KL...
Tapi malang nyer, agenda ke KL dapat dilaksanakan masa aku cuti tu.. Maybe kena tangguhkan ke minggu yang lain kot.. takpe itu nanti kita cita lain wokehh!!

Antara aktiviti yang aku dah set dalam kepala;
- Tengok wayang- 
Wajib ada ni...

- Mandi manda - 
InsyaAllah.. kalo tak kolam pon, mandi sungai tak pon mandi laut.. janji mandi manda! ^_^

- Ronda Shopping kompleks & main Indoor game -
ini masih dalam perancanga...

Aktiviti lelain tu, maybe aku bawak dorang main kat playground kat taman tetiap petang kot...

TAPIIIIIIIIIIIIIIIII.....

Hah! Ade TAPI nyaaaaaa....
Bebudak tu kena janji jadi budak yang baik jer baru aktiviti boleh ON!
Memang aku selalu buat mcm tu pon...
Kalo nak ape2 kena jadi baik... kalo DEGIL! memang takde lah..
Seriussss!! Aku buat betul tau!
Tapi time tu jer... 2,3 hari lepas tu, kalo dorang berperangai elok, aku ikutkan lah ape jer kehendak dorang.. Anak kannn....

Lagi satu...
kalo korang perasan... aktiviti aku banyak hanya melibatkan aku dan anak² jer.. Tanpa Papa dorang... kan?
Kenapa ehh??

Sebab.. Kalo aku bawak anak2 aku kluar berjalan-jalan, kami punya chemistry yang baik... Aku boleh control anak² walaupun tanpa papa.. Kalo dorang merengek nak kan sesuatu, tapi aku tak turutkan, walaupun aku hanya cakap TAK BOLEH! dorang akan ikut. Tapi sambil menangis laaa... Aku akan keringkan hati... dan stay on my decision!! Ceeewahhhhh! Tapi kalo ade papa, papa akan cakap.. biar jer lahh.. bagi lahhh... Hah! Itu yang aku takmau!!!
Kalau papa pulak, papa tak boleh control anak² tanpa ibu... Kalo sorang dia boleh.. adik ke, kakak ke... Tapi kalo dua-dua skali, dia surrender! dan dan tu buat buat taik hanjen kat aku!
ITU BAB KALO BAWAK BERJALAN TAU!!!

Kalo kat rumah pulak... aku still boleh control anak²... Tapi kalo aku naik hantu.. depa akan cari PAPA... menangis-nangis sebut PAPA! PAPA! Dan masa tu, papa akan main peranan.. 

Ok dah! FAHAM dah?

Jangan lah dok buat spekulasi ape2 pasal keberantakan rumahtangga hamba...
kami masih bahagia.. dulu kini dan selamanya...
INSYAALLAH.....



No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini