November 15, 2010

::JOHOR WEDDING PT1::

Ok jom sambung entry wedding my adik ipar..
Wedding kat Johor pada 6 Nov 2010.. Yakni seminggu selepas kenduri di Ipoh...
Lepas kenduri Ipoh tu, aku balik Penang dulu.. keje 4 hari... Jumaat cuti 'Raya Depa'...

Khamis malam dari Penang, tido Ipoh dulu.. Jumaat pagi-pagi limun dah gerak ke KL..
Johor nyer kat Muar... dalam hati aku.. ohh.. dekat jer.. kiranya dari KL tu takde lah jauh mane..
Memula kata en.Husband we all akan duk homestay erea Muar tu.. soOkey.. lah kan.. syok gak.. Ghuper nyer.. alahaiii.. menapak lah pulop kami ke Segamat nun!! Waduhhhhhhhhh!! Perjalanan yang sangat panjang ku rasa!!
OK sambung story...

Lebih kurang jam 8.30 pagi we all together-gether 3 biji keta (my parents in-law, sepupu hubby & me) dari Ipoh. Turbo merah (my family), Aeroback itam standard (sepupu) kena folow keta ketua rombongan, perdana itam (parents in-law)... Tak folow kalu, kena buang daerah!
SEDIH! SANGAP! LEMAU! LENGUH! 
sebab itu ketua rombongan speed kat highway 80-100km/j sajorkkK!! Aduyaiiiii... memang sangap laa kami2 yang folow ikut belakang ni... .Nak nak turbo merah tu, dok berbalas sms ngan sepupu dia.. BENGANG!!! hahahahahha! Anak aku pon pelik, kenapa papa tak bawak keta laju.. heheh.. Tapi dorang tido jer dalam keta...

Sampai kat hentian Ladang aper tah.. kami benti mengisi perut.. membetulkan pinggang.. jauh perjalanan lagi ni... Sampai KL, lencong ke Putrajaya sebab itu turbo merah mau bertukar sama Noe hitam milik adik beliau, si pengantin. Sebab itu turbo sangat banyak makan minyak, jadi mau tukar Neo standard. Kluar jer dari Putrajaya, kami meredah kesesakan yang agak haibat di tol Kajang menghala ke Seremban... Lepas jer jem yg tak rasa nenas tu, itu Neo standard terus memecut laju meninggalkan ketua rombongan dan aeroback itam.. heheh.. mengantuk kata pemandu itu.. bawak slow kang tertido sape susah? Anak2 aku pon dah bising nape tak sampai2 lagi... jauh sangat kata dorang.. Yer lah.. bangun tido.. bangun tido.. idak jugak sampai2...

Lebih kurang jam 4 ptg, kami dah sampai di exit tol Tangkak... benti kat situ, tunggu keta-keta yang lain.. Kalo tadi, ade Perdana V6 , Aerobek, NEO enjin standard, dalam 10 menet tambah lagi sebijik, NEO yang bukan enjin standard (abg kepada en.Lucky saya).. Punya lah cepat cik abe tu bwak keta dari KL...
Dah cukup korum, kami pon teruskan perjalanan ke Segamat.. Waduh! duh! duh! ku ingatkan Segamat itu dekat.. rupanya.. jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! sejam lebih perjalanan dari tol Tangkak tu.. Lebih kurang perjalanan dari Umah aku nak balik ke Kampung ku.. huuwaaaaa!! Perut aku berkeroncong tak hengat.. anak2 ape tah lagi.. dah la aritu 1stday 'Cik P' bertandang.. memang heavy ya ladomm!!
Sampai Segamat dalam pukul 5 lebih, adik ipar ku n suami menyambut kami di tepi jalan, pastu bawak g makan Nasi Ayam ape nama nyer tah kat Segamat tu. Katanya, nasi ayam kat situ paling femes... Turun dari keta, aku melaju tanya kat akak pelayan tu kat mana tandas... huuhhuhu!! Salinnn cepattttttt!! kang tangki bocorrrr!!!
 Gedebuk.. gedebak.. makan sume setel... Go straight tu the umah utk kami menginap.. Rumah adik Lucky aku, taman kat erea Segamat tu jugak.. Taman baru nak naik.. Jadi penghuninya belom ramai.. Sokayyy la umah nyer.. Walaupun rumah setingkat jer. Tapi sangat luas dan selesa utk duduk ramai-ramai.. Ku tanya bape sewa rumah ni.. RM275 kauuu!!! murah gilerrr!!
Malam tu ku dah start sengugut mahakarya cinta!! moody melayang-layang... Ade bbq, tapi semua tugas diselia oleh para jejakawanis... tugas ibuk-ibuk melayan anak-anak dan bershoping... Sempat shoping dorang tuh.. Oh.. nak dekat maghrib tu, sampai lagi satu keta, family dari Ipoh. Family adik kepada my MIL... tapi dorang yang dtg sehelai sepinggang tu, pergi bershoping bantal dan toto kat pekan Segamat.. hehhee...

 Nak bujang saya yang kelaparan.. makan nasi lemak sampai 2 bungkus... ditemai Tok Dah.. Ibu dah tak larat nak melayan lebih2.. pandai-pandai lah kamu org membawak diri dirumah org yer nak...


Bakar ikan kembung...
Bakar ikan pari...
Bakar sotong...
Bakar tuan rumah yang nama BAKAR... kui kui kui..

sambal ikan homemade yang super setappppp!!
air asam jugak homemade... setap yang menyentapppp!!!
Senggugut pon telan ape yang mampu...



Ini lah tuan rumah yang bernama BAKAR...
hehehhe.. hampunn..  Burn.. jgn mareh gua...

Nasi lemak seraga.. Memang sedap sungguh!! Tak tifuuu!!!

Geng shoping baru balik, terus terjah makan... hehehhe

Ini abe kepada Abe Tersayangku... Abe GG nama nyer.. Masih single, tappi sudah bertitle.. huuuhu..

Girl yang putih melepak tu, adik bongsu kepada en.Abe tersayang ku...
Baju biru tu 'boifren' dia diwaktu memerlukan.. heheh... Sepupu deme ni...

Ok dah siap makan... Selesai semua...
Kemas-kemas ape yang patut...
Masuk tido semuaaaaa... Esok mau kenduri kendarat!




No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini