November 25, 2010

::HARI INI HARI YANG MERUNDUM::

Malam tadi Bowling Payday kali ke 5.. Result aku jatuh merundum macam jatuh dalam gaung yang dalam... Ntah laaaa!! Aku sendiri tatau pasal ape aku tak leh concentrate main semalam... Bulan depan grand finale.. harap-harap aku punya kuasa tangan dan bola ajaib yang boleh UP ranking aku!! ChaiiYoKK!!

*****************************************

Balik dari bowling malam tadi.. cuci-cuci muka.. cuci kaki.. kencim... terus masuk tido... lepas tu tah waktu bila, aku termimpikan makcik Rehan dengan konco-konco nya.. Yang lelain aku takbape nak boleh igt wajah-wajah mereka.. tapi yang makcik rehan ni memang aku igt betul! Citer dalam mimpi tu, Makcik rehan dtg umah aku kat kampung.. katanya nak berpot luck kat umah Tok Ketua.. Tengah-tengah dok pung pang pung pang sembang.. tiba-tiba kami dah ada kat shoping complek.. Makcik rehan (lagiii) nak beli sayur nak masak... Lepas tu tengah-tengah nak bayar, makcik rehan naik eskelator yang takde tangga.. tapi bergerak melawan arah.. then makcik rehan jatuhhh... "ADOIIII!!!" yg tu ayat yg paling aku tak leh lupa... Lepas tu, aku tengah pilih2 baju baby (motif??).. tapi ade gangguan dari amoi cina mana tah... Terus aku tak jadi nak beli baju baby... Cari-cari makcik rehan, dah takde... Lepas tu aku dengar bunyi orang berselawat.... LaaaaaaaaaaaMaaaaaaaaaa... Then, baru mata aku leh bukak pelan-pelan walaupun still beratttt... Org berselawat tu bunyi lagiii... LaaaaaaaaMaaaaaaaaa.. jugakkkk... Baru aku teringat.. ALARM AKU BUNYI SELAWAT!!! baru leh bangun.. amik hp atas meja makan... pastu tutup alarm.. tgk jam 7.30... duduk atas sufa, sambung tido lagi... Sudah nyer... 7.50 baru aku sedarrr!! 8.30 siap..  pukul 9 sampai opis!

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Minggu ni da seminggu cuti sekolah... Anak2 dah semakin liat nak ke rumah pengasuh.. Minggu ni jugak last pengasuh nak jaga dorang. Sebab nanti 3 minggu pengasuh minta cuti.. Mau pulang ke kampung bukk... Balik ke Medan... bawak anak² pulang bercuti di kampung... Ohhh... Memang agak merunsingkan aku... 
Tapi itu masa memula dia bagitau kata nak balik kampung laa.. Tapi skang aku dah ade penyelesaian... Minggu depan, mereka berdua ini, akan aku pos ekspress ke kampung. Mak aku akan jaga seminggu.. Lepas tu, aku amik cuti (yg ade cuti awal muharram tu) seminggu... (plan nak bawak dorang ke KL, jalan-jalan) Lepas tu, seminggu lagi, My Lucky plak yang kena amik cuti... Seminggu aku tanpa budak2 tu... SUNYI?? itu sudah pasti... RINDU?? of kos i did!!!

########################################################

Seminggu ni aku banyak layan diri sendiri.. Tanpa teman, tanpa opismate... My fren yg selalu bergerak bersama-sama aku tu, dia ade exam sepanjang minggu ni... Jadi seminggu aku tak jumpa dia.. Yang lain, ramai yg ade kursus lah... itu lah.. ini lah.. So, peratusan kehidupan aku sikit sebanyak dah menurun.. Sebab NO HOT STORY.. NO GOSIP... NO BEBEL SUMPAH SERANAH... 
SERIYUSSS!! Mulut aku lenguh sebab kurang bercakap... badan aku lemau sebab kurang gas oksigen yang kluar... Mata aku asek lah nak terkatup ajer memanjang... mulut aku yg banyak bercakap ni, diganti dengan byk makan dlm minggu ni... AKU TAK BIASAAAAA!!!!
FRENNNNNNNNNNN!! CEPAT LAH MASUK OPISSSSSSSSSS!! MULUT I RINDU NAK POT PET POT PET NIIII!!! 
Nak pot pet kat YM, aku tak puas... sbb tangan yg berjalan.. mulut diam jugak....
huhuhuuhuu!!






4 comments:

makcikrehan said...

woiiii... suka-suki ambik aku jadi pelakon dlm mimpi ko ekk? sila bayar yerrr... wakakakak

mya said...

akak masuk la ni la la la la

.::CeK LaLa::. said...

@makcikrehan::

akakakakkakakakaa... aku pon tatau kenapa kau ada dlm mimpi ku... Wahh!

.::CeK LaLa::. said...

@mya::

Ok akak... Tengkiyuuu!!!
muah! muah!

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini