October 19, 2010

::PERMINTAAN DINA::

Pagi tadi, mood anak dara ni tak bape nak elok..
Walaupun semalam dia tido awal, pagi tadi bangun awal sendiri tanpa dikejutkan suruh bangun... Suruh mandi pon senang.. masuk bilik air, bawak tuala, gosok gigi sendiri.. mandi sendiri... 
Tup tup! tiba-tiba, mood dia bertukar cuaca...
Tiba-tiba takmau pakai baju skolah...
Tiba-tiba buat muka 88sen...
Tiba-tiba menangis...
Aku tanya kenapa?
Dia cakap, aku tak mau buat kek!!!
(*^&%^%^#%#@$!(!^&!^%&%

Ohooo.. baru ku teringat..
Semalam memang dia ade cakap, suruh aku buat kek harijadi, dia nak bawak pegi sekolah, nak bagi pada kawan-kawan dia....
Sebab, 3,4 hari ni memang ade jer jajan dia bawak balik dari sekolah.. Aku tau, mesti ade birthday sape2 tu.. Bila aku tanya, sapa punyer hari jadi, kang dia jawab la.. hari jadi Huda lah.. hari jadi Fazwan lah.. hari jadi tah sape2 lagi tah kawan2 dia.. 
Dia punya birthday kan dah lepas.. pulak tu time cuti raya kemarin.. Lebih² lagi, dia dapat IBU YANG BERTUAH ni.. lansung tak terfikir nak buat ape2 utk budak tu bawak pegi skolah... Haru betul dapat ibu mcm ni!!!
Takde.. bukan aku tak teringat lansung nak buat ape².. cuma aku tak berkesempatan lagi nak buat... Tadi aku dah janji dgn dia, nak buat time cuti sabtu dan ahad ni.. So, hari isnin kakak boleh bawak kek hari jadi pegi skolah... Itu pon, tak nak diterimanya usul aku.. Muncung jer masuk sekolah.. Salam aku pon mulut muncung.. mintak kiss pon, angin idung jer dia bagi kat aku... :p
Sian pulak aku tengok!!!


* Malam tadi, pertanyaan Dina pasal papa dia buatkan aku terkedu.. terdiam.. dan terus tersenyum... Hurmm.. Papa.. anak u baru 5 tahun tau!! Tapi, apa yang dia lihat, apa yang dia nampak, she will be learn everything NOW!!! SO, WATCH IT!!*




2 comments:

Anonymous said...

ila...ape yg papa dia dh buat sampai si dina ni sound? hehehehe

-ugy-

.::CeK LaLa::. said...

@Ugy

Nanti inbox aku kat fb laa.. kat sini tak leh bgtau.. satgi pecah rahasierrrr... huhuhu!!

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini