October 28, 2010

::MY FIRST!::

...MY FIRST....
Kek marble!!

...MY FIRST...
Kek ku tak merekah diatas!!
...MY FIRST...
Kek nak bawak balik ke umh mertua.. hehehe.. ;)

Jom tengok gambar....




Corak marble yang masih dalam tempoh pembelajaran... hehe!

Aku amik resepi kek marble ni dari blog Cik Manggis... Pastu dia cakap, dia pon amik resepi asal dari Blog Akak Ummi dari Kuantan ni.. dan ubah suai dengan barang2 yang ade kat umah dia..
Tapi kan.. bila aku tengok kek marble yg akak ummi tu buat, macam best jer.. sebab ada rasa peppermint.. So, aku pon nak cuba lahhhh!! hehhhee.. Tak sangka pulak SEDAP! dan MENJADI!

Dan Jutaan terima kasih sangat buat Cik Manggis yang sudi balas pertanyaan Lala kat kotak komen entry Lala aritu.
 Walaupun Lala tak reply, tapi Lala tetap amik nasihat yang Cik Manggis bagi tu tau!! Ternyata, kek ku tak MEREKAH lagiiiiiiiiiiiiii!!! Terima Kasih banyak2!!





3 comments:

makdara TERdiva said...

ooooohhhh..lapa..lapa..

aku kalau buat kek marble..aku suka kaler2..mcm pelangi..hehe!

Rinna said...

Adess..kek marble..sedapnyaa..tgk.. :)

Me said...

wah... cantiknya hijo coklat.. nak sikit.....

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini