October 27, 2010

::KEPUTUSAN PERIKSA AKHIR TAHUN::

Dina dah dapat result exam akhir tahun dia...
Dapat nombor bape aku tatau.. Tapi dia bawak balik la sume ketas-ketas pekse dia tuh..
Cuma 3 subjek yang dia score 100%.. Yang lelain tu, 80% - 90%... 
takpe lahh Kakak.. yang penting.. kakak boleh buat,,,
hehhehe. mencomel jer aku tgk.. sejuk perut aku ngandung kan dia.... hmmm...

 Ini subjek Jawi.. 82%

Paling tak sangka, Bahasa Arab ni.. 100%
Wahhh.. kan...

Pendidikan Islam, 90% plak hah...

English.. 86%
hehehe.. kalo kamu turun menurun ibu ni, memang english kamu bungkus..
Tapi kalo kamu ikut papa, english kamu BEST! heehhe...

Matematik.. 96%
Good la kakak... tak sia-sia kakak buat latihan hari-hari kat rumah...

Science..100%
Ini ikut ibu laa ni... hehehhee..

 
Bahasa Melayu... 100%
Yang ni kalau kakak tak dapat 100% memang laaaa....

OK kakak!! Good Job!!!
Ini baru 5 tahun.. 
Nanti tahun depan kakak 6 tahun, ibu nak lebih baik dari yang ini tauu!!
IBU SAYANG KAKAK.. INGAT TU!!!



*Tadi, masa aku hantar dina ke sekolah, hujan. Takde lah lebat, kira cam renyai-renyai lah. Then aku kluar, payung kan dia. Kebetulan dlm masa yg sama, kawan satu skolah dia sampai. Tapi, mak kawan dia tu dok jer dlm keta, kawan dia kluar dari keta berlari-lari masuk dlm skolah. Aku perasan, Dina tengok ke arah keta kawan dia tu dlm pandangan yang pelik. Pastu terus Dina tengok aku dan tanya.. 
"ibu.. nape ibu buat semua ni pada kakak?" Aku faham lah ape yg Dina maksudkan..
"Sebab ibu sayang kakak lah ibu payungkan kakak.. ibu tak nak nanti kakak demam kena hujan.." -ibu-
"oooo..."*



1 comment:

mieja said...

congrats kakak:)
kakak dah macm budak besar...tinggi :)

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini