October 28, 2010

::AKU, BERBLOGGING & NUFFNANG::


Sana-sini aku tengok orang bercerita pasal Nuffnang, Nuffnang dan Nuffnang...
Aku setuju kalo sesetengah blogger yang berpendapat dorang berblogging sebab nak jana wang dari Nuffnang..
Aku jugak setuju kalo ade blogger yang hari² buat entry (walaupun tak bape nak ade faedah mcm selalu aku buat.. ^__^) demi utk dapatkan UV atau BE dari nuffnang..
Ape itu UV dan BE? korang pegi cari sendiri... google jer.. merata-merata blogger yang dok bercerita pasal UV dan BE tu...
Tapi ade setengah blogger jugak, yang tak bape nak amik kesah tetang ape gunanya Nuffnang tu..
Macam aku dulu lah.. hehhehe.. memula buat blog, aku tak letak pon Nuffnang ni.. Pastu, bila skali aku terjah blog hakak kesukaan aku ni, tengok2 dia dapat cheque dari Nuffnang hasil dari dia berblog, aku mcm terkesima.. Dan terus nak mencuba.. aku pon register lah.. pastu godek sana sini.. letak kod html iklan sgala mcm nuffnang suruh buat.. Tapi aku letak satu jer.. hehhe.. Pastu kan... Lama jugak lahh.. aku mcm tensyen.. buat entry, tapi duit nuffnang tak bergerak-gerak pon.. dok la 50sen situ!! (padahal, entry seminggu skali baru kluar! hahahhahha!) Geram tau! Pastu terus aku biarkan Nuffnang aku tu.. memang ade gak la aku sign in sbb nk tgk duit naik ke tidak! hahahahha! Tengok duit tau! Dekat earnings tu, aku cuma letak jer cursors mouse kat situ, tapi aku tak klik pon nak tgk ape benda kat dalam... Ahahhahahahha!! Bongok tak bongok nyer aku..

Pastu dah lama-lama.. bila aku rajin blogwalking, then baca ape yang dorang share pasal nuffnang ni, OOooOoo.. baru lah aku faham.. Pastu datang pulak musim klik mengkelik iklan.. siap buat promosi dkt blog masing2 suh klik iklan.. Aku berminat jugak nak buat camtu. Dengan harapan, dari singgit tiga posen tu boleh la mencecah naik earnings aku.. hehhe.. Pastu bila tetibe, aku blogwalking, terperasan ade yang buat entry nuffnang hantar email, tak bagi klik iklan sendiri atau promosi suh org klik iklan.. hehhehe... aku pon tak jadi lah nak buat camtu.. So, aku biarkan jer lah Nuffnang aku seperti yang sekarang.. UV aku pon, Alhamdulillah.. Setiap minggu lebih la 500.. setiap minggu yerr.. bukan setiap hari..  Walaupun tak selalu.. kadang-kadang jer... heheheh...

Aku penah terbaca dalam satu blog.. aku tak ingat blog sape. Tapi aku rasa itu blog otai-otai laa.. Dia ade bagi la tips2 mcm mana nak bagi pendapatan nuffnang korang bergerak... Aku tak bape nak igt sangat, tp yg aku tau, kena rajin update blog dgn entry2 yang menarik utk org masuk dan baca. Pastu rajin-rajin lah promosi kan blog, letak jer url blog korang kat mana-mana yang boleh bagi orang masuk. dari situ korang blh dapat UV. Pastu rajin2 lah blogwalking dan tinggalkan jejak url korang kat blog org.. Untung nasib, org tu akan buat kunjung balas. Lagi satu kan.. ini pendapat aku laa.. Kalo nak buat entry, aku sarankan guna lah perkataan yang ejaan nya FULL... Kalo nak buat singkatan pon, buatlah singkatan yang mudah difahami. Kalo korang type entry blog, macam korang type sms kat kengkawan, aku rasa mcm tak releven la.. Sebab ape, yang baca blog kau, bukan kengkawan seSMS dgn kau jer.. satu DONIAAA tau! Skang ni dah ade translate punya kaedah kan? So, kalo orang-orang yg dari luar sana sana nak translate ko punya bahasa, aku  rasa.. 'dia' pon boleh jadi hang!!
Tapi aku pon selalu gak la menyalahgunakan tatabahasa... hehehe.. tapi korang still boleh faham kan? Tapi takde lah aku nak singkatkan ayat aku sesingkat-singkat nyer.. Kalo sesape penah sms dgn aku pon, aku tak reti nak type sms bagi singkat sgt ayat tu.. 
mcm 'aku' dah jadi 'ak' atau 'aq' ... dey!! ape bende tu? tercekik-cekik aku nak nyebut nyer tauuu!! 
'Kalau'.. dah jadi 'lau'.. setakat 'kalo' tu, at least org blh la fhm lagi...

Ishhh.. Aku serius aku cakap!! Kalau ade blogger yang dok buat entry type ayat-ayat singkatan mcm tu, aku masuk skali jer lah blog dia!!! BETUL!!! Lantak lah nak kata aku berlagak jer haperr.. Janji aku tak nak kusutkan kepala aku nak pikir pulak ape bende yang budak ni tuliskan... huhuh!!

 Tapi.. aku masih jugak nak cari tahu mcm mana blogger2 lain boleh sebegitu tegar membuat entry setiap hari sampai 5,6 entry atau lebih dalam sehari.. HuHuhhuu... banyak betul idea korang kan?
Aku idok lerrr nak seTEGAR begitu.. Sebab tu aku tak penah kesah, bape hengget uwang dalam Nuffnang aku.. Kalo ade tu, ade lah.. Walaupun skang memang dah boleh aku nak cash out kan.. tapi aku hold dulu lah.. Alahhh.. takat 55 hengget nak kluarkan, celah gigi jer lah abis...
Tapi, ape-ape pon.. Aku tetap nak UCAPKAN.. THE VERY TERIMA KASIH kat NUFFNANG.. Sebab ade la skali skala dia bagi iklan BE kat aku.. Walaupun tak seberapa.. tapi aku tetap SUKAAAA!!
Senyum meleret-leret tauuu!!!

*eh..eh.. kat bwh ni iklan ape ekk?*
^__^



No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini