August 24, 2010

::PUASA 13::

hikhikhikhikhik
Ingat tak lagi entry timbang-timbang di posa ke 6?
Itu berat aku time sebelum posa. Bila dan ketika aku tak pasti.. 
tp yang penting sebelum bulan posa...

Sebenarnyer, Aku dah berazam.. (ceewahhh!!! azam lah sgt! <-> janganlah perleceh aku wey!! baru nak semangat ni! <-> yer lahh.. yer lahh.. ok! SEMANGAT! <-> hah! mcm tu lah baru geng! )

Aku berazam nak cuba turunkan berat badan dalam bulan posa ni.
Dapat cecah angka '6' pon jadi lah!!!
tak kesah 67 ke, 68 ke, 69 pon aku dah kembang kempis dah! Tapi kalo leh dapat 65 laaaaaagiii aku gumbira sejahtera!!
Dan dipuasa ke 13 (semalam) aku dah naik penimbang...
Jawapan nyerrrrrrrrr!!!
serrrrrrrrrrrrr...
/
\
/
\
/
\
/
\
/
\
/
\
/
\
/
\
/
\
/
\
/
\
/
\
/
\
/
\
 Aku harap-harap dapat turunkan lagi...
siiiiiiiiiiiiiket jer lagi.. huhuhu!!
Rahsia?
hahahhahahhaahhhaha!!!
(gelak besar!)
Eh! bukan rahsia tu gelak besar.. aku saje nak gelak2 dulu...
Seno nyer, dlm bulan posa ni, aku makan nasi sehari skali jer.
Masa berbuka jer. Itu pon dalam kuantiti yg sikit.
Masa bersahur, aku selalu minum oat dengan roti high fiber. Jarang lah nak makan over-over masa sahur. Melainkan aku balik kampung.. hah! memang aku mentekedarah tak hengat. Tapi baru skali jer aku balik kampung. Tapi minggu ni nak balik umh MIL plak... Alamak!!!
Harap-harap leh kawal nafesu... boleh ke nokkss??

~~lallalalalallalallaalal~~


2 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

wah dh turun..

GKSB timbang berat gak semalam..

tapi rasanya penimbang tu rosak kowt..

ekekeke

.::CeK LaLa::. said...

GKSB:: hehhehee.. penimbang wosyak?? terlebih pound ke? hhehhehe.. jgn marah!

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini