August 3, 2010

::KALO VINI CUTI SAKIT::

Semalam kan.. cek Lala korang BERCUTI...
CUTI KECEMASAN (E.L) sebab tak dapat MC...
CUTI FESBUKING... seharian aku melepap kat umh tak bukak lappy lansung...
CUTI BERBELOG... pon sama.. lappy dok melambai-lambai suh connect internet.. tapi haraammm aku nak layan...
CUTI MEMASAK... dapor aku kering dari perasap... memang tak memasak LANSUNG!!!
CUTI MEMBASUH... aku tak basuh pinggan, tak basuh baju bajan... 
tapi aku mandi...
Cuma aku TAK cuti tang bab MELIPAT KAEN BAJU YANG BERGUNUNG GANANG tu jer...
Baju bajan anak-anak aku sampai dah haus.. Maka al wajibulghunnah lah aku melipat...
Seharian dari pagi ke petang, aku melipat kain baju sambil layan cd LOST season 4...
lagi suku nak abis lipat, aku dah sakit kepala.. 
Migrain aku menyerang!!!!
Igtkan sebab aku posa, perut kosong.. Tapi bila sakit itu menjadi-jadi sampai aku tak boleh bukak mata, aku pasrah.. bukak posa akhirnya..
Aku gagah bangkit buat ayaq milo cich roti...
Cari ubat migrain.. dah abes... makan penadol klinik... tak jalan....
Baring... cuba nak tido, tak boleh... 
anto sms kat Lucky suh belikan panadol active fast... 
Tapi kena tunggu la sementara dia nak balik keja.. HAZABBBB.....
Masuk bilik air, nak sejukkan kepala dgn air AKA mandi terus....
alih alih tgk.. Aiyarrkkkk!!!! nasib la ku dah bukak posa.. 
SAH laaa... tahun ni posa aku kena bayar fidyah.. Tak sempat nak abiskan ganti posa..

Usai mandi... baring2 kejap... kepala masih nyut nyut walopon tak sehaibat tadi... Mata still tak leh tido.. sebab takut aku terlelap terus. Dah la Lucky aku tak bawak kunci rumah. Pintu pagar berkunci, kang sia-sia anak beranak tu tak leh masuk umah...
Lucky aku balik, aku kluar umh nak bg kunci, tutup mata dengan tangan ok.. sebab panas terik matahari petang tu buat kepala aku kembali nyut nyut... Masuk umah, mandi skali lagi.. telah 2 biji penadol active fast.. masuk bilik...kebabOOOmmmm!!!
Aku tatau ape yg aku mimpikan... sedo2 aku dengar sayup2 suara dua beradik tu bergelak ketawa.. kluar bilik, tgk apak nyer takde ruang tamu.. umah dah gelap gelita.. tgk jam, 7.40!!!!
anak² aku masih bersuka ria berpesta air main kat depan umah.. AiyooooOoOO!!!
MANA APAK NYERRRRRR!!!!!
Nasib baik pintu pagar dia kunci.. kalo tak, memang kena hamburrrr laaa Lucky bertuah aku ni...
Bini sakit pon, buat endah tak endah jer kan... siap boleh tinggal anak² lagi mandi manda...
Tapi kemarahan ku tidak setinggi mana, bila Lucky aku balik kul 8.30 bawak balik makanan... hehehhehe... Camtu lah...

No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini