July 2, 2010

::OUTING WITH MY DABEL D!::

Kejadian ni berlaku jumaat minggu lepas selepas selesai SUKUM. tapi cuti aku masih ada. Sebab penutup SUKUM belum lagi. Lepas abis paintball, esok nyer aku zass balik kampung amik MY Dabel D! 
Rindu gila kat depa!!! kakak kemain tak sabar nak balik umh... teringat mainan2 dia la tu... adik rambut dah gonjeng.. Opah kata, rambut adik ade kutu! jangkit kat kakak. So, Wan bawak p kedai, kasi zass nombor 3!!!
Pagi aku balik Trong, petang patah balik mai Nibong Tebal. Lucky aku takde, dia p USM Penang tgk sukan-sukan yang belom abis. Kebanyakkannya USM masuk semi final n final.

Pagi Jumaat tu kami 3 beranak bangun tido pukul 9!! hahahahaha!!
Aku suh dorang mandi cepat² sebab nak pegi jalan2!!
Siap2 ape sume, dalam kepala memang dah hajat nak bawak g Jusco Perda jer.
Sebab aku dah tau kat situ ade indoor game yg khusus utk kanak-kanak... hehhehe.. dah penah pegi dulu.. so, tahu laa...
Sampai kat Jusco, tpt pertamakami terjah.. harus lah...
KFC...
kefsi - versi Mamat...
BESHHH!!!
Fav dish Adik is 'Cheezzy Wadges'... dia sorang boleh abiskan versi large punyer yer... Dia memang tak reti sebut benda alah tu.. tp dia akan cakap.. "yang ibu punya tu ade tak?"
Sebab masa memula dia try Cheezy Wadges ni pon sebab aku yang makan n aku cakap ini ibu punya tau!!
Lepas skali dia try, memang setiap kali pegi KFC itu yang dia minta. Memang tak boleh share dah dgn aku.. sorang dia boleh abis kan.. aku calit sikit2 jer cheess yang melepsss tuu...
Kakak mcm biasa, sangat memilih utk makan.. ayam pon takmo yang isi banyak.. dia makan kentang goreng dgn ayam...
Ibu plak makan nasi ayam KFC dgn 3 ketul ayam!! Wahhhh!! haibat! Tapi ayam² tetap dibawak pulang sebab tak abis...

Ok!
Selesai makan. Aku mcm nak tukar plan, nak bawak dorang tgk wayang. Toy Story3 pon ade lagi.. Tapi meraba la pulak aku nak mencari Panggung wayang kat Jusco Perda ni... Sebab dah banyak berjalan, adik pon buat la drama king dia.. takmo jalan.. "Kaki mamat ni sakit la ibu..."
Terpaksa lah aku dukung sambil mencari arah ke panggung wayang. Tanya kakak, nak tgk wayang ke, nak main permainan?
COMFIRM la pilih nak main kannn!!!
OK! tapi adik mesti jalan.. ibu tak larat nak dukung dah... Tapi masih berdrama lah adik tu.. dia buat lembik kat tengah2 ruang Jusco tu... TERPAKSA lagi aku dukung!
Dan sampai lah ke tempat syurga idaman kanak2...
Tempat ni berdepan jer dgn tempat yang dorang main dulu. Tempat yang dorang main dulu tu, mcm takde org jaga jer.. budak2 pon xde yang main.. Aku ajak main tpt games ni jer.. tukar token RM10!!! perabih la kome kat sini....






Ok cukup!!!
Jom kita masuk Jusco plak.. Ade SALE ni.. membuka mata dan jiwa sajaa.... Sedang elok lah.. Dari tempat permainan tu, masuk Jusco juga bahagian permainan.. Udah rambang mata anak² aku dok tgk mainan... Aku memang dah janji lama dah nak belikan laptop yang utk pembelajaran tu. Tapi cari hok murah takde...
Elok ronda² memang ade laptop yang pada aku memang murah.. RM39.90 ade lagi diskaun Jcard 15% ari tu.. So, apa tunggu lagi.. kasik rembat 2 ketul... Ok dah senyap 2 org budak!
Masa tengah aku testing laptop tu, adik dah teruja dengan keta-keta ini..
Dia buat keras kejung kat situ.. statik! siap merengek.. menangis... nak suh belikan...
Adoiii... menguji betul!!
Tapi berjaya jugak aku selamatkan diri dari menerbangkan duit tah ke berapa puluh...
Ini 2 ketul laptop yang telah dibeli..
Anak²... Jom kita balik yer!!

eh.. eh.. hehehhe.. maaf yer.. ini air kenc si mamat!
Ari tu aku sengaja tak bagi dia pakai pampers.. Masuk dalam keta nak balik, dia ckp nak kencing.. Hah jenuh! mana pulak aku nak kasik dia pancut ni.. takkan nak lari lagi masuk dlm Jusco. Tiba2 aku nampak ade botol mineral dlm keta yang masih ade air.. tak byk laa.. sikit jer.. Aku bukak sluar dia, suh dia pancut dlm ini botol jugak!!! hahahhahaah!!! SETEL!!

OTW balik, ujan... 2,2 pakat meleleh tido... penat ape pon tah!
Ini budak yg kencing dalam botol!! hak hak hak!


Sebenarnya, aku seronok spend time... outing dengan anak²...
Walaupon sedikit penat melayan kerenah depa... 
Tapi kita lah kena pandai revease psyko sket dengan dorang...
Masukkan sedikit jiwa kanak² kita masa bersama dengan dorang...
sembang-sembang dgn dorang.. buat lawak bagi dorang gelak...
Baru dorang akan rasa enjoy kluar dgn kita...
Anak² aku ni, kalo nak bersembang dgn aku mesti berebut-rebut...
2,2 beria-ia.. tak sabar² nak bercerita... Pastu gaduh...
Aku lah jugak yang kena buat keputusan.. bagi kakak citer dulu.. nanti adik plak citer... Pastu buat-buat la faham (walopon tak bape nak faham)... then gelak2 dgn depa... hah mcm tu!
Kita pon takde lah akan rasa nak hot tamper jer...
Aku kan...
Bila agak lama aku rasa tak spend time dgn dorang, mesti aku akan rasa mcm tak syok...
mcm mana pon, aku akan cari satu hari utk buat dorang happy bersama dgn aku...

No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini