July 14, 2010

::CHECK SAMAN::

Skang ni musim orang renew roadtax kah??
sana sini aku dok dengar rungutan org² yang tak boleh nak renew roadtax sebab kena bayar SAMAN!!!
ermm.. roadtax keta aku bila expired?
owhh.. ok Feb 2011.. selamat!!! 
hehehhehe....

Betul ke skang nak renew roadtax kena bayar saman?
kalo ade saman laa.. kalo takde bakpe free2 ko nak p bayo...
Ke atau memang sedari dulu lagi memang kena mcm tu kan??
kalo ade saman.. settle kan saman dulu, baru leh renew... kan? kan?
Aku sebab bab2 renew ni baru lagi.. yer laa.. baru ade keta kann...
kalo sebelom2 ni, keta sport Lucky aku tu jer.. ape2 sume dia lah yg uruskan...
Aku mana tau ape2...

Bila dah dengar rungutan² mcm tu.. aku pon try la check saman aku kot² ade...
Nak check mcm mana?
Amik hp.. pegi kat sms...
type jpj[space]your IC Number
and send to 37773
Itu untuk check saman kat JPJ

Utk PDRM.. sama gak..
type pdrm[space]your IC Number
and send to 37773

Utk JPJ aku free...
Yes! YeS!
Tapi utk PDRM... :( dukacita...
Aku ade 2 saman speed trap!!!
Tapi bukan keta Mewwah...
keta kancil ijau taik kambin yg dolu dolu tu...
WHC1644!!! 
Huuuwaaaaaaaa!!!! T_____T
tarikh kena spedd trap tu, 12/4/2004!!! kat Kulim plak tuuuu!
2,2 tarikh yang sama... tapi lain2 masa... aduiiiii...
Punya la lama bertahun-tahun dah saman tuuuu....
RM150 satu saman... 2 saman.. RM3rat!!! 
AiiyooorkkkkK!!! 
*fingsan!*
ehh.. tapi bila masa aku pegi Kulim??
12/4/2004? tahun aku kawen...
aku nikah 3/4/2004... means.. 9 hari selepas itu...
aderrrhhh!! kepala makcik berputar...
*fingsan lagi skali!*

No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini