July 6, 2010

::BERSAUNA DAN BERBOREH::

Kejadian ni berlaku sebelum SUKUM lagi.. tah tak ingat tarikh yang tepat.. Tapi yang pasti, agak selang 2,3 minggu lepas aku main netball untuk Sukan Jabatan...

Aku ke sini utk mencuba buat kali pertama.. Bersauna dan berboreh...
Ini buat bisness kat umah jer tau.. Lokasi?
Erea Parit buntar laa.. mana lagi kan...
Orang melayu kita yang buat.. Org kelantan..
tangan dia.. perghhh!! memang sedap mengurut!!


Saya yang gembira bersauna...
padahalll!! panas tak terkata kat dalam tu... 45 minit!
Buh sarung kepala tu.. tak lama.. kejap jer.. tak tahannn... Penin!!!
aku kasik bukak.. ok sket...

Abis sauna.. buat boreh...
Boreh ni mcm lulur laa.. kasik buang apa yang tak sepatutnya ada kat kulit badan kita... Sesambil boleh rileks2 dengan aroma bau herba yang sangat menyamankan..
Lulur ni banyak pilihan.. kita diberi pilihan utk buat yang mana.. ada yang dibuat dengan tomato, timun, lada hitam, kunyit.. eh ye ke? memandai jer aku kan... hehhe.. Tapi memang sume tu dibuat sendiri oleh si pemilik.. herba tradisional katanya... Aku pilih yang ada lada hitam.. memang sedap!!
Lepas buat tu, rasa kulit badan sangat licin dan feel fresh!! SERIUS!
Harga nak tau bape??
RM35 (sauna dan lulur)

Abis bersauna.. kami bersauna plak kat Old Town...
Aku tetibe teringin nak minum Sirap float... slrruuuppp!!

My fren makan asam laksa...
ai terai Ipoh Dry Curry Mee...
Ala ala mcm mee kicap Ipoh laaa...
Ok laaa.. not bad...

1 comment:

makdara terdiva said...

pas berurut tu msti "terasa" lain macam kan lala..

sbb bkn aku sorang je rase mcm tu..kwn i pon same..

huhu..

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini