June 13, 2010

::MENGIDAM BLACK PAPER CHICKEN CHOP::

Entah kenapa tiba-tiba aku menjadi seperti mengidam nak makan Black Paper Chicken Chop. Terasa-rasa isi ayam yg crunchy dihiris dan dicicah dgn sos lada hitam yang pekat dan likat... aduhhh.. menjejes-jejes...
Maka dengan rasa bergelora, aku pon amik hp anto sms kat my Lucky.. 
"yang.. ibu rasa mcm nak makan black paper chicken chop laa..."
sent...
Tapi tiada balasan... huhuhu menyedihkan...
Aku pon dgn lemah gemalai.. bangun slongkar kotak sejuk..
tengok2 ade la sebungkus fries yang tahun biler beli tah...
kluarkan.. rendam la kejap dlm sinki sebab dah keras kejung mcm dlm salji.

Tengah goreng fries sambil buat² muka sardin tak cukup zat... Lucky ai balik.. terus terjah dapo...
"kata nak p makan chicken chop lah ape lah.. tapi dok masak apa lagi?"
ALAMAKKK!!!
terus ai angkat fries... tutup api.. amik tuala.. mandiiii!! yeeeHoooO!!!

dalam kereta masih berkira-kira mau makan di mana.. Tatau mana tempat ada western yang ummphh!! tapi driver dok bawak gak keta.. Sampai kat permatang pauh.. tetibe dalam pale otak ai..
pling!!! (mentol kluar)
"Yang.. kat Route 69 tu ade western tak?"
"ade!"
"hah.. kita gi situ lah!"
Ok.. sampai lah kami ke Route 69 Cafe...
yang terletaknya di Permatang Pauh.


Sememang nyer bagus.. ade WiFi...
Lucky ai pon cergas mengeluarkan henpon canggih manggih SATIO beliau...
Anak² ai.. buat acara masing-masing... dok atas meja.. amik gambar...
Sambil menunggu order.. kakak lah yang kena jadi photographer parkinson.. sume bnd, segenap pelusuk Cafe tu dia snap snap.. tapi lembaga penapisan telah menapis banyak gambar2 yang tak memenuhi citarasa.
Papa yang asyek dgn Satio canggih nya sampai kesudah tak boleh-boleh nak conect wifi sebab pihak Route 69 tutup Wifi itteww... hiksss!!

Saya minum; Manggo ice blanded yang sangat sangat setappp!!
Papa minum; Manggo jus (manggo jugak?)
Anak² minum; Teh O Ais Laici


Ini untuk santapan lite lite adik n kakak...
Mushroon Sup...sedappp...
utk anak² saya.. Fish n Chip...
Tapi kakak tak makan pon.. adik yang pulun... boleh laahhh
Saya punyaaaa!!
Black Paper Chicken Chop!
ermmm.. kuah nyer tak bape 'menendang' laaa...
Tapi boleh laa.. melepasi anak tekak yang besar ni..

Ini papa punya...
Black Paper Grill Chicken...
tak bape sedap... ayam keras.. liat....
kuah yg sama gakk... FAILED!!!

huuuwaaaaaaaaa!!!
makanan belom memenuhi citarasa...
harus repeat lagi ni 'Black Paper Chicken Chop'
Kat mana sedap ehhh??

1 comment:

Ju-Dzahir said...

black paper chicken chop kat tesco xtra sg dua yg best... hahhhahaha... sungguh... x tipu....

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini