April 6, 2010

::VACATION @ CAMERON 2::

Bangun pagi dalam keadaan menggegel...
tido malam tadi adalah tidak nyenyak... sejuknya hingga ke tulang sum sum..
Gosok gigi... basuh muka...
dengan pakai baju tido jer turun makan kat cafe hotel...
kupon free makan hanya utk 6 org sajork... kami punya umat, lebih dari 6!
maka dengan itu, satu pengumuman telah dibuat...
Turun semua askar-askar dari kecik hingga besar...
sebab ada orang mau seponser kita punya breakfirst! yeeehaaa!!

sampai kat Cafe... 
makanan adalah kedaung... hotel saja besaq, menu breakfirst lansung tak besaq!
Konon2 ada nasi lemak... tapi yang hadoooo!!
tinggal sambal sama mentimun sama bilis yang hampir kejong sajaa...
rebut kan lah korang dgn mee goreng yang sejemput itu...
beratur lah kau sana utk bakar roti... HAMPEH BETUL!!!
Abg aku sudah mau naek hangin...
Kakak ipor aku, sudah mau protes... mana kau punya manager besar??
Kak long sama adik aku, sudah boikot tamau makan disitu...
tapi aku?? yang hadoo lahh.. anak² sudah mau rebutkan makan mee! makan roti!
dengan muka cencorot, terpaksa lah aku melayankan anak² yg sedang kelaparan...
Bila dah semua pakat-pakat amik jugak mee goreng yang seciput itu..
dengn itu, perang genderang yang mahu dicetus telah dibatalkan atas sebab tiada sambutan...
kuang..kuang..kuang...


Gambar di atas telah menjadi pakinson disebabkan kesejukan yang terlampau.. *kes org laut naik bukit mcm ni lah.. terkezut kena sejuk.. terus tersentot..*

Selesai makan ala kedekuit... kami pon cargas naik ke atas mau bersiap-siap... mandi manda.. dan terus packing² barang, sekalian check it out!

4 buah kereta yang hadir.. 1 lagi parking di bwh sana, jadi tiada gambarnya.. maaf!

Keinginan bonda nak pegi ke Pekan Tanah Rata...
terus cergas ke sana... tapi tiada tempat yang harus dituju...
Nasib laa depa yang mengikut travel agency yang naik ferari merah..  *keta adik aku la tu... aku yg jd pemandu pelancong! ahah!*
Ade sedikit kelakarama disitu, pegi pekan Tanah Rata, hanya mau tekan-tekan kluar duit sama itu harimau kuning (maybank)..
hehheheheh...
Patah balik, kami lalu ikut jalan kampung.. sebab nampak ada papan tanda tempat ini...
Jadi singgah...
tempat org melayu.. ada tanam-tanam strawberi jugak... tpi tidak boleh pluck... ade tanam pokok2 bungan jugak... kaktus jugak ada...


pelik aku bebudak neh...kat tmpt sejuk2 pon deme nak makan aiskrim jugak..

Abg Ipar saya yang sulung a.k.a Pak Long yang rajin melayan budak2 ni...

Ini Adik saya yang bongsu.. nama yang sedap skali dipanggil.. 
Acu OO!
masih single, but available or not, kena tanya puan punya badan.

Ini Kak Long saya... amik gambo feel feel kat Paris la konon kennss....

Ini Family kakak saya yang nombor 2..

Ini Cek LaLa cibidi bidi pon! pon!
Mcm poryoss jer amik gambo konon ayuss... hakktuihh!!

Bersama anakdares ku yang berkasut pinky, berstokin biru... belasah lah kakak...


Owhhh... istimewanya tempat ni adalah aiskrim strawberi nyer yang lazat berkrim disukai ramai...
sedappp ok aiskrim strawberi ni!!!

kami yang makan aiskrim secara berjemaah...
Yang berbaju merah itu, adik lelaki saya satu-satunya...
itu pakcik kesayangan anak2 saya....

Kami againnn.... sudah mau pulang...
i olss kat belakang tu.. sedang membeli topping strawberi lain dari yang lain...


Dari Taman Agro Al-Mashor, kami bergerak balik ke Brinchang...
Yang hado pemandu pelancong yang sengal ni kan...
Dah tahu time dah nak makan tengah hari... bukan nak benti makan isi perut ke haper...
pikir nak jalan-jalan jer... Sudah nyer melaparlah sekalian umat...
Dalam cadangan nak benti di Time Tunnel...
mau tgk sejarah Cameron Highland... tapi cadangan tiada mendapat sambutan gitu...
So, perjalanan diteruskan lagi...
Kereta adalah membanyak dan bersusun... kami drive dgn kadar yang sangat perlahan...
Berhenti di tempat ape nama nyer pon aku tak ingat...
tempat  nyer tepi jalan jer pon.. ade banyak bunga kat sini... ape nama tempat tu eh?
hah.. kami benti kat situ lah...
memula, kami agak mcm tercari-cari sekalian ahli keluarga...
sebab ada yang berhenti jauh, ada yang dah berhenti dulu, lepas turun keta, tah lesap ke mana hala...
Aku lagi lah.. nak bujang aku kan naik keta dgn sepupu² nya... 
risau aku takut depa tak leh nak handle budak yang melasak tu... dah la dgn mek Dina ni dok merengek-rengek nak payung stoberi... agak berkecamuk sikit di situ...
Lepas dah berkumpul semua, baru lah kami masuk ke dalam.. melihat-lihat bunga yang indah...
Senyuman menyenget si Dina di tepi bunga ros...

Ibu yang tak sempat nak senyum.. Dina dah snap... Jadilah muka sepornyos lagi...

Banyak bunga n kaktus kat sini... kalo nak membeli pon, tak reti nak memilih yang mana.. banyak gilerr...

Hah! budak2 ni kalo dah nampak menatang mentekedarah duit ni.. memang lahhh... sanggup depa berebut nak naik...
Aku cakap, menatang tu rosak.. tak kesah.. janji leh naik n duduk kat atas tu... hmmphhh...
lantak korang lah!! ibu malas nak amik port... 

See! ibu amik gambo lagi baik.. ahhahahah!

Tapi ibu pasrah.. bila pakcik nyer telah memasukkan duit dalam menatang tu.. maka bergerak lah ia...
Si kakak pon apa lagi... merengek lah nak jugak.. dengan rasa mcm nak ketuk2 aku bubuh jugak duit kt dalam menatang tu.. aku soh kakak promise... sekali jer!! laju jer dia angguk...

Bonda kesayangan pon nak bergambar kenangan gitu...
ehh.. dah abes ehhh pic kat sini....
Ok.. jom p tpt lain plak!


|
|

2 comments:

makcikrehan said...

jgn marah naaa....
jgn marah naaaaaaaaa....

cek lala ada sikit besaq dari dulu. muehehehehe

mau celen makcik ka?

.::CeK LaLa::. said...

MR:: hahahhahaa... mau celen tang perot!!

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini