April 7, 2010

::MINGU SUKAN::

Bukan sukan lari 100 meter berganti-ganti tu...
itu zaman 15 - 20 tahun yang lampauuu
tapi ini sukan utk org² yang dah berumor tapi masih nak aktif mcm aku ni hah!
Kurus nyer idok la jugak ponnn... sepornyos jer lebihhh!!

Start Sabtu petang, aku laki bini main bowling utk pemilihan bagi Sukan Staf antara IPTA Malaysia..
Sabtu petang, 4 game... Pastu sambung malam.. 6 game...
Ahad.. sambung lagi 6 game.. total 16 game sume nyer!!
Lenguh tangan-tangan.. rasa mcm nak kejung satu badan...
tapi hasil nyer membanggakan... dapat no 3!

 klik utk gambar besargajah...
 hadiah RM50... bayar tol n minyak utk balik...

Abis game, cergas laki bini patah balik ke kampung, amik anak²...
Malam, sampai je umah.. aku lansung dah tak amik port pasal hal rumah..
melainkan aku masukkan baju dalam washing mesin jer, pastu terus aku masuk tido!

Isnin pagi, aku lalok pegi keje, Hubby amik cuti.. boleh tido nyenyak sampai tak sedo diri...
aku TERPAKSA keja, sebab petang tu ade friendly game badminton plak dgn Skul Mekanik...
Main mcm teror sampai ruber set pegi nyerr!!
hadoiiiii... sakit tangan mak nyahhhh!!!
takde org nak replace!!
Malam tu skali lagi aku tak dulik pasal kerjaan rumah tangga...
makan malam aku buat bubur nasi jer.. aku campak2 sayur dan ikan bilis.. rebus semua!
kain baju dah bertimbun.. lagi lah aku sakit badan menengok nyerr!!!
nak buat, aku tak dayo nak duduk lama-lama... sakit pinggang neh...
tapi.. hanya 1 je keja yg aku blh buat sambil baring...
baca novel... hahahhaha!!! *sedang menghayati 'pergilah air mata'*

Selasa... tangan aku dah rasa sengal.. pinggang aku dah sakit²...
lagipon.. aku rasa sakit sume ni plus dengan cik 'P' nak datang pon sama ni....
Selasa petang, friendly game utk netball plak!! gilakkk penat hokeyyy!!!
Netball pon main mcm teror bebeno deme ni... mata SERI!!!
kenalah pulak main lagi skali utk 3 balingan nk tentukan sape menang...
ayo yo yo yo!! aku dah surrender dah masa ni... aku bagi jer bib kat org lain...
aku betul2 dah tak dayo nak harunggg... sakit pinggang.. sakit tumit.... sume sakit lahh!!
Mekasih pada anak dara ibu yg comel sebab tlg snap gambo ibu smlm...

malam.. En.suami ade game bowling.. aku kat umah dgn anak² makan megi...
huwahahuhawahuawa! mcm kesian kan? tapi anak² tak kesah bab2 makan ni...
megi pon bukan selalu.. sekali sekala pon susah.. 
itu pon kalo buat, takde lah aku nak buat yang rendam semata-mata...
aku masak laa.. campak sayur mayur segala....
Tapi malam tu, aku kena mengalah la dengan kain baju...
dalam sakit² belakang pon, aku pasrah dengan rela melipatnya...
sebab, dah berlaku punggahan utk mencari sepentot!
Tapi nak say gak BIG THANK YOU I LOVE YOU kat suami tercinta...
walopon dia balik tgh2 malam semlam, tp dia tolong basuh pinggan mangkuk dan kemas dapo...
hehheheheh....

Hari ni.. Rabu... ade game paintball pulakkkk...
hari ni last laaa.. aku betul2 tak larat dah!! penat weyy!!
paintball ari ni harap2 boleh menang... badminton dah kalah...
netball pon kalah... takkan paintball pon nak kalah jugak??
huhuhuu!!! kalo kalah.. tak berbaloi aku penat!!
|
|
|

2 comments:

makcikrehan said...

dasat ko ila.. ni kalau tak turun jugak barang sekilo-dua, memang harem betoi la... kalau akuni, baru game badminton satu set, aku dah pitam tak cukup oksigen gamaknya.

sebab tu aku tak bersukan, nnt nyusahkan org nk usung aku! muahahaha [alasannnn baekk punya!]

ugy said...

hehehe..ila..apsal xroger aku?? kalo x aku boleh jd GA korang..aku kat poli ni dah kena jd GA kalo main utk jabatan akuni...hahaha mcm bole plak aku join...

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini