February 25, 2010

::DAY 2 @KL::

Malam... Sang Merah pon bergerak dari Rawang ke Desa Petaling
Nak mencari rumah seorang kenalan maya yang sangat rapat dengan kami...
Dia dulu penah datang ke Penang wit kawan² nyer.. entry disini 
Perkenalan kami di alam maya memang tak menyangka kami akan serapat ini...
UMMI panggilan dia.. dan IBU panggilan aku..
kami mesra dgn panggilan² itu barangkali...
Ummi baru jer melahirkan baby.. masa kami datang tu.. Ummi dah abes pantang pon...
Malam tu sampai.. beli makanan jer then tapau balik umh..
makan kat umah lagi relex..blh lepak² n sembang²...
Umah ummi sangat cantik!
Dan aku SANGAT tahu.. 
en.Suami saya tu memang suka la design umh yang simple mcm tuh...
Malam tu, sorang lagi rakan maya saya, Ibu Fila plak panggilan utk dia, sampai..
kami borak n main² dengan Ammar Rayyan Amsyar (baby Ummi)..
Tapi Ibu Fila tak dapat join kami utk aktiviti esok... 
Kalo tak mesti lagi best!

Pagi esok.. lepas bekpes, kami bergether² turun ke pool utk mandi!! Yeehaaa!!
mcm tak penah mandi kolam yer...
tp sebab pool kat 'umah mahal' ni lain sket.. tu yg mcm teruja jer..
memula kolam tu relex je rmenyambut kedatangan kami...
tapi bila masuk jer Mak Dugung terbesar ni.. abes berkocak kolam!!
hahahhaha.. tak caya? sila perati pic di bawah!
betul kan??

Tgk!
Lagi mak dugung overgedevasss kat belakang tu...
adik, tak abes² dgn pis ko!
Ammar & Darwish...
Ammar anak Ummi yang sulung...
Mana Dina??
hah.. nak jadi citer.. ptg semalam lepas mandi kolam kat umah paklang,
Dina takmo ikut aku balik... Dia nak duk ngan Maklang katanya...
Aku ckp kata nak bawak jalan² pon dia taknak.. 
Nak ikut Maklang jugak..
So, suka ati lah labu!
Dari rawang, kami singgah balik ke Prima utk hantar baju kat Dina...
Pastu baru ke Desa Petaling.

Ok sambung bergedebush gedebush dalam kolam...
Owhh!! Aksi 4 beranak yang over acting!
mcm tak penah jumpa kolam!

Abes mandi kolam.. kami pon bersiap² plak nak kluar makan tengah hari...
Aku bercadang memang nak bawak Dina sekali..
Memandangkan malam tu adik aku dah bermesej katanya dia nanges sebelum tido..
tu laa.. gatai sangat!
Dari Desa Petaling, patah balik ke Prima Damansara nak amik Dina..
Dah janji dgn adik aku suh bawak baju² Dina..

Disebabkan hari tu adalah hari CNY yang pertama,
makanya, semua pusat membeli belah adalah tutup!
So, kemana kami?
fast food jer la jawapan nyer...
tapi seronok aku jenjalan kat KL yang tiada byk kenderaan itu... hehehe..
Ok, destinasi nyer, KFC kat Ampang Park...
Orang kat KFC adalah tidak ramai,
tapi kepelikan sedikit sebab ada jugak CHA yang tak 'beraya' mkn kat situ...
Tapi...
En.Suami saya adalah lelaki yang paling bangga dan hebat pada hari kejadian...
Sebab dia berjaya mengouting dgn 2 'ISTERI'!!
Wahhh!! hebat tuh...
Mana tak nyer, 2 wanita itu mengkelek anak masing²..
dan memanggil beliau dgn panggilan PAPA!
hebat ke tidak??

Ok, abes makan... melayan peel anak² masing²...
Ilang vouge abes dah sebab melayan kerenah anak yang tahaper!
Kami pon menuju ke destinasi melepas perasaan...
Karaoke!
Bawak anak² yer... bagus nyer mak pak kan?
tapi takpe.. anak² aku memang suka nyanyi...
so, depa pon boleh la menjadi penyanyi latar...
Karaoke masih di dalam area Ampang Park tu jugak.. tapi aku tak igt apa namanya...
Nasib la bukak... so kami pon redah jerr....
Ini Isteri pertama PaPa... Ini yang SAH!
hehehhe...
Ini 'Isteri' ke dua PaPa.. yang ni status tak SAH!
kakkakakaka!!

Tgk la kami anak beranak ni.. siap² nak berebut mic lagi.. 


*gambar atas*
Penyanyi latar kami...
*gambar bawah*
Keluarga kami... pic terpaksa kena blur sbb ade aksi terlampau disitu

Papa layan feel sensorang...
Anak² peminat cilik papa...
Ibu.. PA papa..


Aksi anak bujang saya....
rambut pacak yer!

Tapi akhirnya dia kecundang jugak.. Pic ni mmg tak bleh blah!
Dalam karok yang bising gedegung gedegang tu dia blh tido!!
haduihhhh....

Balik dari karok.. p ronda² ke The Mines...
Ingatkan tutup.. rupa nya bukak!!
Punya lah bersusun kereta... ramai sungguh manusia...
Ingat nak bawak depa naik bot pusing² tasek...
Skali meramai daaa org beratur nak naek... Tak jadi...
Nak tgk wayang, tiket paling awal pon pukul 7!
Masa tu baru pukul 6...
So, jalan-jalan lagi...
tiba² tersangkut plak kat kedai kasut...
Papa ternampak kasut keje dia yg berkenan dihati...
Sementara Papa membeli.. kami sang isteri, melayanlah kerenah anak masing²
 
 "Papa cepatttt!!! Anak bujang awak ni dah berpeel! "
"Ok dah siap!!"
Seterusnya berjalan mencari port terbaek nak minum²...
Dok la lepak A&W sesambil blh bebudak tu tgk org naek bot...
Tgk jer dah laa..

 
 Ibu pujuk kakak Dina.. kata di umh Ummi ade kolam yang best!
nanti kita mandi kolam...

Sampai kat umah, Dina menuntut perjanjian....
Ummi masak.. Ibu sekali lagi melayan anak² mandi kolam...
tapi Ibu tak mandi...
Dan papa.. biasalah kan.. lelaki.. suami.. Lepak jer lah duk tgk dvd!

  

  

  
 Layan depa 3 beradik ni sampai ke senja u ols!
Dok ajak naek, tak mau.. tak puas lagi mandi..
Padahal bukan berenang ke tengah pon.. 
berkocak-kocak kaki jer kat tepi tangga tu...
Penakot!!
yang si Ammar sampai berhingus leleh leleh pon ligat jugak nak mandi lagi...
Akhirnya berjaya juga dorang stop mandi sebab 
dengar tipu muslihat dari ibu korang yang mereng ni!
muahahahahhaha!!
 
Pemandangan senja... Cantik!! aku sukaa...

|
|
|

1 comment:

makdara terdiva said...

nokkk..mak diva pon dok prima gak..ish..ish..ish..

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini