January 8, 2010

::CITER KALAU AKU PLAK....::

Ini untuk menjawab contest "Kalau Korang Cemane" dari blog dak Nieza
Contest yang agak berbaur 'shuk shuk' gitu..
tapi kalo ade pengalaman yang sebegitu.. mmg syiokk gelak!!
haha...
Contest yang berbunyi mcm ni...
Apa yang korang akan buat bila .....

Bila keluar dgn anak-anak tanpa husband pastu nak sangat sangat POO POO. Bukan anak yang nak POO POO .. si mak yang POO POO ....

Aku ade gak pengalaman ngan anak² aku...
Dulu rajin la aku bawak anak² jenjalan tanpa asben...
Tapi jarang lah sgt kalo aku dgn anak2 jer,
selalu ade la adik² aku atau kengkawan.. atau mak aku...
Tapi selalu nyer kalo ngan anak² jer time aku hangkut dorang p tempat bowling lah...
Aku ngan asben, kalo training bowling, bawak anak² jarang la nak main skali...
sebab dorang ni tak behave.. slalu berlari sana sini..
jadi nyer, time laki aku main, aku jaga anak...
time aku main, laki aku jaga anak...
nak jadi citer, masa tu pegi time laki aku ade tournement, aku haruslah kena jaga anak...
tetibe plak perut aku meragam... aku nak tinggal budak berdua tu kat laki aku,
harus lah dia tak koser... kang dia tak leh nak concentrate kat game dia...
lagipon budak2 tu, pantang tengok aku angkat punggung.. laju jer nak ikut!
Sudah nyer, hangkut la aku budak berdua tu ke toilet...
Toilet kat pusat bowling tu, memang lah besar dan banyak tandas...
aku suka pilih tandas ujung, toilet duduk.. itu lebih selamat...
Sebelum masuk toilet tu, aku cakap kat Dina..
"Kakak.. ibu nak ber*k.. kakak duduk kat luar ni dgn adik, jgn pegi mana² tau!"
"ibu nak ber*k ke??"
"iyer laahhh!! duduk sini jgn p mana²"
"ok ibuuu.."
Aku pon masuk toilet tu, pintu aku tak kunci.. aku tolak bagi rapat jer, pastu pintu tu bergerak la sikit then terbukak... apa lagi si Dina tu..
"ibuuuuu.. napa ibu tak kunci pintuuu niii?? nanti olang tengok laa!!"
huhuhu...
"syyyhhh!! Kakak!! ape ni.. ckp pelan² laa.." 
cehh!! konon marah anak laa.. padahal dah termalu sendiri... haha!
pastu aku tgk dr bwh pintu tu bayang² drg macam nak berjalan... terus aku jerit...
"haaa!! kakak! adik! nak p mana! duduk situ ibu cakap!!"
boleh plak budak berdua tu gelak2 kat luar.. tak senang betul la aku nak menelempias dgn aman.. mcm² yang aku duk pk pasal depa kat luar tu.. bukan reti nak behave.. ade jer benda yg drg buat... main jenguk2 aku kat bwh pintu tu laa.. "ibuuu.. ibuu.. kakak nampak kaki ibuu..." "ibu.. adik yampak taki ibuuu"
hadoiiii... perut aku nak 'feeling²' pon tersentot abih dah!
Dapat 'lepaskan' yang terwajib tu pon dah kira bagus dahh...
Itu lah pengalaman aku Nieza...
pengalaman sampai bawak masuk drg dlm toilet tu, masa drg kecik² dulu jerr...tapi masa tu pon kat rumah.. time asben takde.. aku tak harap nak tinggal adik yg kecik tu kalo kakak dia tak tido...
Kalo aku hangkut kakak masuk bilik air, adik aku letak dalam baby cot.. pastu main cak² kat pintu taknak bagi dia nanges...

3 comments:

Aujinz said...

hahahahha...
nie entri versi 18pl nie..
ahaks...

Nieza Ishak said...

kah kah kah ...
agaknya bila suffiya & zulaikha dah besar camni la aku kot
takkan nak bwk masuk toilet sekalik ...

nanti tunggu hadiah misteri dr aku ekkk ...

.::CeK LaLa::. said...

Aujinz:: hahahhaa.... bace jer lah... huhu!

Nieza Ishak:: lorrr... iskk.. sesusah jer... hehhehe.. anyway.. TQ!

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini