November 30, 2009

::CITER SERBA SIKIT::

Ini cerita masa balik raya kurban ari tu...
Balik umah MIL di Sg.Rokam, Ipoh...
Raya yang biasa-biasa jerr..
Duk umah, makan makan dan makan...
MIL aku buat laksa 2 versi, Penang dan Kelantan... satu laksa 2 kuah..
Makan lah nak makan yang mana suka...
Aku lebih prefer laksa kelantan... sebab rasa lemak + ikan dia tu yg menyelerakan...
setengah orang tak suka...
Laksa penang ni dah sebati dalam jiwa sejak kecik lagi...
Dari aku kecik sampai aku besaq, asal nama raya jer, umah aku kat kampung tu tak penah lepas lansung dari buat laksa penang... Tetiap tahun ada laksa.. naik cemuihhh dah!!
Itu bila ada kelainan sket, laksa kelantan aku bedal cukup2...
Bagi org kelantan plak, laksa penang jd kegemaran dorang... pulak dah! terbalik lah jadi nya...
Takpe lah.. kalo gitu, org kelantan mai Penang, bagi org Penang p Kelantan plak... kekekekke.. Motif??

Selain laksa 2 jenis kuah tu, MIL aku buat ayam masak kacang yang special... sebab mana-mana aku pegi, tak penah jumpa lagi ayam masak kacang selain dari umah MIL aku.... Walopon aku dah jadi menantu mithalirofia dah 5 tahun lebih, tp aku tetap belum pandai masak ayam masak kacang ni.. kuikuikui!!

GAMBAR??
Harap maaf yer.. umah MIL aku ni tak dibenarkan mengambil gambar semasa makan...
Nanti dikatakan GILO!! ape kene nak makan pon mau amek gamba?? hehhehe.. *TIPU!*
Ekceli, waktu aku tengah sedap makan², henpon aku berehat sambil tido dalam henbeg.. sampai mak aku call pon aku tak dengar... Saje aku simpan henpon tu.. malas nak kluarkan.. nanti aku lupa aku letak mana sebab umah tu adalah besar!!!

Seharian dihari raya aku keboringan dan kemengantukan...
Aku online tenet, dan sangat membanggakan.. brukben kat sana adalah memberansangkan!!
SUKAAAAA!!!
Aku on FB.. letak status, tgk kebun, bagi ikan makan, tgk cafe...
Aku on Blog... jwb komen, buat entry bodo (klik klik nanang!!).. blogwalking... klik klik nanang org.. dgn harapan, org akan klik nanang aku balik...
Pastu aku layan Youtube...
Penat.. boring... lappy bertukar tangan ke hubby...
Sampai lah ke malam.. depa dok bertenet tanpa jemu..
*Gambar en.somi ku yg perlu di blur kan.. takut nanti ada yg tergudaa!! ahaks!*

ipar duai aku syok mendonlod citer ape pon tah... sume pon sedang membrukbenkan diri...
Aku??
Haduhhhh... melewati hari2 yang bosannn!!!

Sabtu pon begitu..
*melayan kerenah bujang ku yg sorang tu...*
Aku amik gambar dia.. dia amik gambar aku...
Aku buat mcm ni, Darwish amik gambar... Pastu dia pon teringin jugak nak buat mcm tu... then suh aku amik gambar dia...
mamat plak.. mamat plak..." kata dia..
hahahahhaha!! tak jadiiii!!!! adek kepit idonggG!!

Petang tu budak bertuah tu tido depan tv... letih kot dok naik turun tangga tak sudah²... aku n adik2 ipar kluar jenjalan kosong ke Jusco... tinggal anak² kat apak nyer... kosong2 pon sempat lagi aku merembat heel yang aku idamkan.. kekekke...

Ahad... siap2 mau pulang ke pangkal jalan... Sebelum balik, anak bujang aku dapat satu 'hadiah'..
Bibir atas bawah pecah, jatuh tangga...
macam mana jatuh pon aku tak perasan.. aku kat dapo masa tu.
Papa nyer ada kat depan... tp dia pon tak perasan mcm mana anak dia jatuh.. tahu2 jer dah melalak...
hurmmm.. anak lelaki... tak melasak, tak cerdik!!
*budak bujang telinga capang yang comel tapi sangat la melasak!*

Sebelum balik ke umah sebenar, kami singgah dulu umah mak aku dikampung.. yer laa. raya kan.. singgah la walopon sekejap... Makan tgh hari yang simple.. dan petang tu aku request kat mak suh buat tempek cempedak.. hehehhe.. *ngengade!*
tgk! umh mak aku leh amik gambo.. sebab umh kecik jer.. kalo henpon letak merata, cari pon senang...
balik umah, mak bekalkan sebungkus daging korban..
Malam ni itu daging korban akan jadi korban!!!
muakakkakakakkaaa!!
|blogger-emoticon.blogspot.com
|
|

3 comments:

ONE ZABA said...

tak masuk daging korban lagi tu....

.::CeK LaLa::. said...

ONE ZABA :: daging korban dh jadi korban dh pon... hehhee

M Nazri said...

Banyaknya aktiviti time cuti raya tu. Lebih kepada aktiviti2 makan je. Jenuh sungguh.

By the way, ada dapat email dari saya?

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini