October 7, 2009

::ANAK::

Ari ni aku nak bebel sikit...
tu pon sebab aku baca entry di blog kak mah gali psl anak² dia.. *aku link kan entry mu kak mah!*
Aku sendiri tak tau nak cerita mcm mana..
Kerenah anak² aku ni semakin hari, memang menjadi-jadi..
budak² tgh nak besar.. membuas tu jgn ckp laa...
kalo sorang jer kepala, takpe.. tapi 2 kepala, 2 peel, 2 akal...
maka, akan tercetuslah berbagai fenomena cerita yang drg ciptakan yang kdg2 blh buat aku kluar asap kot idong!
lepuk sana sini tu, jgn cerita lah.. memang dh sokmo jer budak2 tu kena dgn aku...
Tak tahan weyyy...
mcm mana nak biar?
blh ke biar bila time kita nak berehat, time tu lah dorang nak memekak.. time tu lah dorang nak bergaduh.. kalo main elok² takpe lah jugak.. main elok, main sama² tu seronok lah tgk.. tp tak leh bertahan lama.. 10 minit jer nak elok.. lepas tu dgr lah.. tak adik pon kakak yg akan meraung... dah bergaduhh! hg pukul aku, aku tampar hg, hg tolak aku, aku tolak hg... tu tak masuk dgn lawan jerit sapa lagi kuat...
BOLEH TAHAN SABAR KE MCM TU??
haduiiiii.... Aku ni boleh dikatakan, hari² jadi singa betina meroyan! aku lak, kalo 2,2 wat perangai, memang aku tak bagi sorang, 2,2 tu aku bagi sama rata... takde kompromi punyaaa!!
Dulu kalo blh nak cover laa.. dpn laki takmo lah marah² anak... takut nanti laki aku kata, aku ni garang dgn anak².. tp skang... tak bleeee!! tak blee tahannnnn!! laki aku sendiri pon runsing dgn kelaku dua beradik tu.. kena jugak marah dgn papa dorang! Tapi aku, kalo laki aku marahkan budak berdua tu, aku tak masuk port.. aku diam jerr... Pastu kang dtg lah deme berdua nononggg kat aku... dgn aku kena lah pulak tembakkan bebel slow 2,3 das...
Dua beradik ni memang rapat.. dorang memang rapat..
suka bergaduh is no 1!
suka mengusik is no 2!

kadang tu, adik duduk diam tgk tv, kakak dtg mengusik adik.. tarik rambut si adik tu, tak pon, adik tgh isap jari gentel bantal, ditarik nyer bantal busuk budak tu... kalo dia mari peel tak semenggah tu, tak pasal² adik tu kena lepuk.. dah meraunggggg... "IBOOUUUUUUUU!! NINA UAAATTTT MAMATTTT!!!!"
bila si kakak duduk ralit layan katon kat tv, adik tetibe jer mari angin, dipijak perut si kakak... tak pon lepuk nyer kakak... pastu kena tengking ngan kakak... bila aku tgk drg, kakak tu tak buat lah adik.. kalo aku wat tau jer, kang dgr lah raungan si adik... haduiiii.. cemane yerrr nak buat?

aku tau, aku bukan ibu yang baik.. aku tak pandai nak handle kerenah anak² yg tgh melasak ni.. lagipula aku ni pon hot temper...
Tapi kan.. sejak sejak budak² tu diajar dgn chanel² astro yg blh mengembangkan minda dorang, aku pon kdg² dibahasakan dek anak² sendiri... satu ari tu aku drive keta, nak kluar simpang 3.. ade la satu keta tu tak reti² nak beratur belakang, dia elok nak mai potong line dok sebelah keta aku, tak reti nak sabo.. aku pon kluar lah ayat..
"ape laa bodo punya keta! tak nyempat2! sabo laaa!!"
then dina tgk aku..
"ibuuu.. napa ibu ckp bodo ibu?? kat keta tuu?"
aku is... &)()&)&)*(**^^%%^$#^&^%$^*&^&$%&^%#%^# tatau nak ckp apa.. aku sengeh kat dina...
"soriiii.. ibu tak sengaja..."
"tak baek tau ibu kata bodo... ibu marah kan.. kan.. ibu tak suka..."
terkena aku sebijik!!!

Anak anak.. kadang membanggakan aku.. membahagiakan aku...
tapi kadang boleh juga buat aku sakit jiwa....
Waloape pon.. dorang tetap nyawa aku...
Sakit mana pon aku pukul dorang, rasa kesal tu tetap ada... sebab tu, ape pon yg dorang minta, aku tak pernah tak tunaikan.. even dorang minta aku belikan kopok bulat2!! aku akan igt dan aku akan beli utk dorang....

|
|

2 comments:

adha said...

ko 2 org ok la... aku ni baru setahun jd mak.. pun sama la.. aku anak sorg tp sama jek jd singa kalau ptg.. anak pompuan tp ya ampun ligat betul

sahira said...

kalu sorang buas die lain..tp bile dh ber2...uwaaaa aku paham sgt ila.. bole relax skit time aiqal g skolah.. balik je...uwaaaa penat ari2 bebel2 anak2

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini