February 25, 2009

::ANAK ANAK DAKU::

Ini citer yg aku telah kumpul dan kumpul.. maka terjadi lah satu N3!
hahhahaha.. takde lah byk citer pown...
Sajer jer..
Mcm dah lama tak citer pasal my kids...
Masing² dh besar.. dah macam² peel... sakit kepala mak nokkk!!
Si kakak kuat mengusik...
Yang adik pulak, cengeng! sikit² nak nanges! tak boy la ko dik!
Kakak pon, kadang² mari peel tak menepati citarasa, pon nak cengeng tak pasal²...

Kakak memang payah nak kompromi ngan adik... Nak nak kalo barang tu milik dia, kalo tak explain baik² kat dia, jgn harus lah nak share ngan adik!
Adik plak, kadang² tu gak tahu takut ngan kakak,
kalo kakak nampak, cepat² letak balik brg kakak dia.
Tapi, kalo mai hangen nak carik pasal,
sanggup meraung raung menjerit rebut brg ngan kakak...
Haduhhhh.. fenin fenin!!

Bab menjerit satu hal, masing² nak tunjuk kehandalan tersendiri...
Menguji kelantangan jeritan yg sedia adoo...
Selalu nyer Si kakak lah mula dulu jerit, pastu adik lawan, kuat sikit...
Kakak tambah lagi! adik tak puas ati... tambah lagi kenyaringan jeritan!
Masuk kali ke 3, aku..
Heyh! heyh! Ape ni? jerit²!
Diam kejap.. 3 saat... Buat lagi..
Masuk kali ni, kepala aku dh bingit!
Aku bukak mulut, !!!!!!!!!!
dedua DIAM...
Ok.. Aku dh melepasi tahap kelantangan jeritan dorang berdua...
Aku menang...
ngeh ngeh ngeh!

Okeh.. jom layanzz gambar!

Kakak skang dah rajin nk tolong ibu kat dapo...
"ibu.. kakak nak tolong ibu basuh pinggan blh?"

Harap² kerajinan awak akan berkekalan yer kakak...
Takat 2,3 ketul pinggan pelestik tu blh la aku kasik...
Tujuan utama, nak main air, nak sabun kekdah nyer!

Sapu sampah pon kakak rajin jugak..
"ibuuu.. kakak nak wat..."
tp lepas tu, ibu jugak lah yg kena setelkan...

Dan skang paling dia suka, basuh botol susu!
Kalo kakak basuh botol, ibu akan basuh satu kali round lagi...
Bukan ape, takut tak menepati citarasa aku...
Tutup botol tu pon, aku tak kasik dia basuh...

Pastu ade pulak org yg suke sebok dan nak meniru ape ajer si kakak tu buat...
hurmmm....

Ini lah si kakak yang sangat rajin ittew!!

ibu: nama kakak ape?
kakak: nudina batisya!
ibu: nama penuh kakak?
kakak: nu..dina batisya.. biti.. moamat.. nuwol.. ajlol*perut aku dh keras tahan gelak*
ibu: pandaiiii... nama ibu ape? *sengeh² tgk aku*
kakak: no..ja..lliullah *sengeh² tutup mulut ngan tangan*
ibu: pandaiii.. nama adik? *terima jerk lah..*
kakak: mamat cah lawish *laju jerk nyebut*
ibu: kakak pandaiii! nanti blh pegi skolah...
kakak: ibu.. ibu.. kakak nak nek beh kolah.. bla bla bla *selebih nyer aku dh xbape paham*


Okeh last!
Mane satu lagi cumel!!
INI? atauu..
INI?

Aku suke tgk adik pakai tudung! muka nyer bulat dan penuh ittew sgt lah cumel!
tapi kan.. tapi kan.. papa dia marah kan aku.. kata aku jgn ngajar anak boy dia pakai² cenggitu..
ngeh ngeh ngeh.. aku tau.. salah aku pon!
Tapi aku tahap boring giler takde dah!
Sajer lah aku sarungkan dia tudung kakak dia tu..
sebok sgt nak sembahyang sama ngan aku!
Tapi ibu tau.. adik tetap boboy papa!
Sebab adik suka tgk bola sama ngan papa...
Adik suka tengok F1 sama ngan papa...
Adik suka main keta sama mcm papa...
Tapi adik jgn ikut peel papa yg lelain tu taw!
hiksss!!

**Mereka tetap menjadi penghibur suka duka aku...
**Mereka tetap menjadi bintang hati aku...
**Mereka bertiga tetap yang utama di dalam hidup aku...



No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini