January 23, 2009

::CERIAAAAAA::

Aku dh kembali menjadi CERIAAAA!!!
Wahhhh.. kenapa??
menang loteri ka??
huuuhuhu.. loteri xdak.. lori ada!!

Hencek MOOD aku dh kembali...
Aku dh kembali ceria mewarnai arena persada blogger! *tetibe! mcm glemer!*
hahahahahhakk! Muaaahhh!
Ape nak citer nih eh??
byk nak citer ni taw!!
Citer pasal aku menjadi dayang...
Citer psl Tuanku Zara...
Citer psl gelagat n 'keje' baru anak² aku... Dina N Darwish...
Citer psl en.Nurul aku.. OopsS!! hehhehe..
Ermm.. dan TERKINI!! HANGAT FORM OVEN!
Citer pasal aku beli new product kecantikan!!
ceeewahhhhh!! JLo la katakann...
huahuahauhakrokkkrokk!

--->
Okeh... ari ni nak citer pasal aku yg menjadi dayang kepada Tuanku Zara..
Kan aku ade cite dlm satu N3 aku last week...
Pasal Tuanku Zara Salim nak dtg merasmikan ulangtahun ke 15 skul aku...
Kisah nyer.. Sabtu lepas 17/1 keberangkatan DYMM Raja Puan Besar Perak Tuanku Zara Salim ke USM... Memang majlis yang sgt gilang gemilang dan terbilang *cuma tak duk dlm dulang*!! Memang meriah, memang mavless! Penuh dengan protokol... kemana saja jejak nyer Tuanku, akan ade karpet merah...
Tapi yang paling penting, aku dpt bertentang mata dengan Tuanku yang sgt jelita... Aku menjadi dayang, menatang dulang berisi senaskah buku program dan menuang air ke dlm gelas Tuanku... Tapi.. Yang ADOOO! aku menantikan gambar2 ku, belum muncul tiba... Sume rakaman gambar pd hari kejadian dilakukan oleh yang pakar. Dan pakar itu belum meletakkan dlm web rasmi skul aku tuk tatapan umum. Setiap hari aku menantikan gambar2 itu.. tak juga muncul2...
Nape aku tak amik guna camera aku?
Sebab aku sengal dan keterlupaan nak bagi pada sesape yg free pd hari kejadian tuk amik gambo aku... Sedangkan gambo aku sendiri pon aku lupa nak amik! Yarlorrr... aku gugupss dey ari tuh! rasa mcm nak luruh jantung! sume perasaan ade! dengan batuk tak henti2.. perut memulas-mulas.. aderkhhh!! Nape aku jd camtu? Sebab aku ade penyakit 'darah gemuruh'!! sekian tima kaseh!
Jadi nyer.. aku hny sempat mensnap beberapa keping gambo sebelum hari berkenaan dan pada hari kejadian tu pon sejurus selepas selesai aktiviti perasmian pe sume.. *sbb senggugut aku dh ilanggg* nyehh!
hehehhe...
*Inilah dayang² ittew!*

Utk tidak menghampakan diri sendiri dan takut mengigau mlm kang, aku memberanikan diri bergegas ke tpt santapan Tuanku Zara di Dewan Banquet. Aku tunggu kat situ dkt sejam gak lah... Tunggu nak amik gambo Tuanku guna camera aku sendiri.. heheh.. Masa aku tgh tunggu tu, ade la 2,3 org pengawal peribadi Tuanku dan beberapa staf lain n seorang gadis cina (student USM) yang sgt teruja aku yakin. Sebab dia akan menegur setiap org yg ade kat situ utk meminta izin nak berjmp dgn Tuanku. Memula aku igt, dia ok.. tp dh lama² aku rasa mcm dia ade "sumtin wrong sumwhere". Comel budak nyer... Berkali-kali dia minta izin pada pengawal pengiring Tuanku, pada inspektor polis yg ada kat situ, dia minta nak bergambar dgn Tuanku. Sebab katanya, dia dan keluarga sgt menyanjung Tuanku dan dia juga tempah khas baju yg dia pakai pada hari itu (baju batek) semata-mata tuk berjumpa dgn Tuanku. Hurmm.. terdetik dihati aku.. "kesian budak ni.."
Then, masa Tuanku nak kluar dr dewa tuh, sempat lah aku snap sekeping pic dia... Pastu pengawal Tuanku mohon sembah tuk bergambar dengan gadis cina itu. Memang sgt terujalah aku tgk budak tu... mcm tak tentu arah dah dia bila Tuanku dtg depan dia nak bersalam. Aku pon tumpang lerr.. dpt gak bersalam ngan Tuanku... hehehhe... Rasa mcm nak cium2 jer Tuanku.. cantik sgt dia!

*tgn yg angkat sembah tulah tgn gadis cina tu..*

Abis jer perasmian, masih ade lagi aktiviti di dewan, lawatan booth industri n research project, ceramah industri n interview dr industri luar tuk pelajar yg berminat.
Yang lelain ade aktiviti dengan pelajar² yang kami jemput. Kami ade jemput pelajar org asli dr salah sebuah sekolah kat Tapah. Dan pelajar² dr sekolah sekitar USM ni. Memang letih! Memang penat! Walopon aku tak terlibat secara keseluruhan, tapi kepenatan tu tetap terasa. Sebab ptg tu jugak kami kena clearkan dewan USM & wat persiapan pulak di Dewan Merdeka, Parit Buntar tuk aktiviti Alumni pada sebelah malam nyer pulak. Fenat wooo!!


Majlis malam tu hanya lah utk bekas² pelajar dr skul aku dan bekas² staf. Majlis yang simple, ade mkn² n cabutan bertuah sahaja. Mungkin masing² dh kepenatan pada siang hari, jadi majlis malam tu seperti hambar bagi aku. Nak pulak ade "tragedi" buah appel yg mengganggu fikiran aku masa tu.. Lagi lah aku rasa tensi + penat!
Ape2 pon, sume nyer dh selesai!!
Aku kini kembali normal dan CERIA!!
Dah boleh senyum sampai ke telinga!

Eh lupa nak cita... pada hari kejadian, kami ade buat satu pokok yang dinamakan "WISH TREE"!
Pokok ni tujuannya tuk, kita letakkan ape2 saje 'wish' bukan tuk majlis tu jer tp tuk diri sendiri jugak... Aku pon letak wish! hehehhe...

*Ini masa pokok "wish" masih togel dan belum ber'wish'* heheeha!

*inilah hasil nyer.. 'Wish Tree' penuh dgn segala jenis 'wish'*
hehehe.. cantik kan?

Penat sgt nak siapkan satu majlis yg gilang gemilang ni...
tp aku puas ati sebab bos kamu sengeh mcm tak cukup mulut...
muahahahha!! dush! dush! kutuk BOS sendiri!!

No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini