December 2, 2008

::CUTI PANJANG - CITER 5::

.::27 Nov::.
Pepagi aku dh bangun siapkan sarapan... sidai baju... bagi ayam makan... bagi kucing makan..
Aku kejutkan adik aku suh bangun sebab aku ade plan baekkkkk punyaaa! hahahahha!
Aku ajak adik aku menggedik kat sini!!TAIPING SENTRAL...
satu-satu nyer shoping kompleks yang baru tumbuh di bumi Taiping...
Sebagai warga Taiping, aku sangat bangga dengan ada nya Taiping Sentral neh...
Aku harap pasni, warga tetap Taiping tidak akan ketandusan shoping komplek lagi...
ngeh ngeh ngeh!

Kami berempatan menuju ke satu destinasi yang sangat teringin aku nak bawak anak² utk merasai nikmat nyer... Panggung Wayang! nyehhh...
Ibu anda sangat gedikss okey! Dah lama aku tak tengook wayang. Sementelah dah ade panggung wayang kat Taiping ni.. aku sangat bertekad nak ajar anak² aku tengok wayang. Idak lah nanti kalo org ajak masuk panggung, anak aku jadi jakun kan...

Aku amik keputusan nak tgk cite yg aku yakin 100% anak² aku tidak akan boring dan bosan dalam panggung... cite MADAGASCAR!!
Benar tekaan aku, sangat best itu cerita katun.. Sebab aku penah tgk Madagascar yang 1st dulu, sangat best dan aku yakin yg 2nd jugak akan best.. Jadi.. memang best!! Kakak Dina gelak aje memanjang walopon aku tahu dia tak faham ape yg katun tu cakap.. Tapi sebab aksi carector katun dalam tu yang sangat comel dan kiyut miyut, mungkin itu membuatkan Kakak Dina menghayati cite dari awal sampai abis...
**bergambar sebelum masuk panggung**

Adik tak nak turun dari dokongan.. hmm.. mmg adik mcm tu kalo bawak berjalan... dia tak suke berjalan.. lagi suke orang dukung atau duduk dalam stroller barang! diulangi, stroller barang ok!!
Cite start 1.15pm, kami masuk 1.20pm... hehehe.. panggung dah gelap.. meraba la ko carik kusi.. nasib org tak ramai...Awal² masuk panggung aku dah disirami popcorn.. Aiiyarrkkkk!!! Aku gak yg salah.. anak aku tu pendek, mana nak sampai duduk atas kusi panggung yang berlipat tuh... Dok terjengket jengket.. last2.. KECEPEEKKK!! dia terduduk, aku disiram popcorn!
Ok takpe.. 1st time kan.. dimaafkan okey!!
CIte bermula, setengah jam pertama ok lagi.. masuk sejam, adik dh tak senang duduk.. kejap bangun.. kejap berdiri.. kejap duduk... pastu mintak bantal busuk.. Mane ade! ibu tinggal dalam keta... huhhuhu! Kakak menten, walopon dia mcm agak lenguh duduk atas kusi lelama.. (yer lahh.. kat umh tgk tv sambil baring kan..) Setengah jam terakhir, adik dah lena atas riba ibu.. jari menten dalam mulut.. Kakak?? YESS!! berjaya tgk wayang sampai abis!!! yeehhaaaa!!

Masa memula sampai tadi aku dah terperasan... WAhhhH!! Taiping dah ade OldTown lah!! hehehe... Mulalah aku pasang angan2.. oneday balik Taiping, aku nak mkn kat Old Town ni plak.. (nampak nau aku mcm jakun kan? Ahhh! WhatEVA!!) pastu aku dah angan² nak ajak Kak Mya deting kat Taiping Sentral ni.. sebab ade shushi king!! hehehhe.. boleh kan akak??

Kluar panggung, perut aku kelaparan tahap nendang nendang... Aku yakin, anak2 ku jua begitu.. sebab dorang hanya makan nasi goreng jer dari umah n minum susu dalam panggung.. aku suh adik aku beli kan nasi ayam n nasi goreng...
Pastu kakak Dina merengek rengek ajak...

"ibu.. nak nenek buaiiiii!!" (nak naik buai) means ajak gi playground la tuh....

Okey lah.. ibu turutkan... pakcik nyer plak, dlm keta verangan nak bawak anak² sedara dia ni masuk Zoo.. halamekkk.. dah dekat pukul 4... cuaca pon mcm tak best.. mcm nak ujan.. kang tak pasal² mandi ujan dalam Zoo.. Len kali planning! Now bawak dorang g playground je!!
Pusing Taman Tasek Taiping, benti Kat playground.. anak² ibu pukul rata sume mainan.. sbb takde orang.. ya lorr.. kul 4 sapo nak dtg taman... ibu duduk kat wakaf, bukak nasi goreng, mkn nasi sambil pantau dari jauh jer... hehehhe.. amik gambo pon statik kat situ.. pakai zoom!! hahahahah!! berat pUN****!!





Selesai sudah aktiviti outdoor pada hari ittew! anak² aku mcm biasa.. seronok bila dibawak berjalan... Aku pon best sebab dapat buka minda anak² aku dengan dunia luar.. baru lah dorang leh membesar dengan baik...
Anak² ibu.. nanti kite jenjalan lagi eh.. Kita bawak papa lak taw!!

No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini