July 23, 2008

::TRY! TEST! CUBA!::

Malam td, for our dinner aku dah berjaya mencipta resepi baru! Mencipta?? hurmmm...
Ini kes barang2 dh abis la neh.. Malas nak kluar membeli... Aku masak pon main campak campak jer.. Alahhh.. macam main pondok2 masa kecik2 dulu.. Takkan u ols tak penah kot...hehehhehe...
Okeh Resepi Ciptaan aku... Nak bubuh nama ape yer?? Sebab ade ikan goreng, ngan pes tomyam... Ermmm... IKAN GORENG TOMYAM!! :D heee...

BAHAN-BAHAN
Ikan goreng (ikan ape2 pon takpe, janji yg dh digoreng)
1 sudu Pes Tomyam
1 Ulas Bawang besar (dipotong bulat)
2 ulas Bawang Puting (dihiris)
Suku Halia (Dirincik)
Asam Keping
1 sudu besar Sos Ikan
Garam dan Gula secukup rasa.

CARA MEMASAK
Tumis bawang besar, bawang putih dan halia. Sampai bahan tumisan kuning dan naik bau. Masukkan pes tomyam dan tumis sehingga naik bau tomyam tu. Masukkan sedikit air, sos ikan n asam keping. Letaklah garam n gula secukup rasa. Masak sampai mendidih kuah tu. Pastu ikan goreng td, kalo nak gaul skali atas api pon boleh, nak tuang aje kuah tu di atas nyer pon boleh... (ini kes tahap kemalasan melebihi tahap dewa! kui kui kui)

SELAMAT MENCUBA!
---------------------------------------------------------------
FINGER NOTE!>> Ailaik Kuking Kuking!! <<

No comments:

Kepada yang berminat untuk membuat perawatan dengan JSD. Saya mohon jasa baik anda untuk menjawab soalan analisis ini bagi memudahkan saya untuk mengetahui permasalahan yang anda hadapi secara keseluruhan.

Info yang diberikan akan dirahsiakan.
1. Nama :
2. Umur :
3. Status :
4. Bil. Anak :
5. Tempoh perkahwinan :

Soalan:
1. Apakah yg buat anda berminat tentang JSD?

2. Semasa anda sedang membaca dan menjawab soalan2 ini apakah keadaan di miss v/panty anda?Anda sering mengalami keputihan atau kegatalan? Kering/lembap/basah

3. Semasa anda mencuci miss v anda berapakah jarak bibir miss v anda? Kelebaran 1 jari/2jari/3jari

4. Adakah period anda teratur? Berapa lama period anda dlm sebulan?adakah anda mengalami senggugut?

5. Semasa 'bersama' suami adakah anda berasa tidak selesa seperti sakit pada bahagian tertentu, kurang berminat, air berlebihan atau bau yg kurang menyenangkan?

6. Apabila terbatuk atau terbersin adakah anda terkencing?

7. Pernahkan anda membuat scan atau pap smear utk memastikan tahap kesihatan dalaman anda?

8. Adakah anda menghidapi masalah cyst/fibroid/cancer pangkal rahim?

9. Andakah anda menghidapi penyakit darah tinggi?

10. Adakah sekarang anda sedang atau pernah mengamalkan apa jua jenis jamu dan produk pelansingan?jika pernah nyatakan kali terakhir anda mengambil produk tersebut dan berapa lama anda mengamalkan produk tersebut.

Catatan: sekiranya anda ingin utarakan soalan atau memberi info tambahan tentang keadaan miss v anda boleh nyatakan disini